«Ξέρουν ποια είναι η Φαίη Σκορδά και μέχρι που και για ποιο λόγο κάνει κάποια πράγματα»

Φαίη Σκορδά

Ποια εκπομπή από αυτές που παίζουν απέναντί της θα έβλεπε η Φαίη Σκορδά αν ήταν σπίτι;

Η Φαίη Σκορδά, στην πρώτη εκπομπή του Νίκου Μουτσινά για το 2023, κάθισε απέναντί του και συνομίλησαν για πολλά. Η παρουσιάστρια απάντησε για το ότι επιλέγει να κάνει μια ψυχαγωγική εκπομπή απέναντι στον ανταγωνισμό όπου επικρατεί το infotainment.

«Εγώ θεωρώ ότι οι εκπομπές είναι ανθρωποκεντρικές και το στίγμα το δίνει κάθε φορά ο παρουσιαστής. Το καθαρόαιμο πρωινό είναι ένα γυναικείο μαγκαζίνο. Είναι μία ζώνη που στα κανάλια ανήκει στην ψυχαγωγία, δεν ανήκει στο κομμάτι της ενημέρωσης. Το πρωινό έχει σήμα καταλληλότητας 8, για μένα λοιπόν η ομπρέλα είναι η ψυχαγωγία και οι οδηγίες που παίρνεις από το ΕΣΡ ότι αυτό το πρόγραμμα μπορεί να το δει και ένα παιδί 8 ετών.

Ξέρω πολύ καλά να σου πω αν δω κάτι στην τηλεόραση αν θα κάνει νούμερα ή όχι. Είναι κάποια θέματα ή ο τρόπος που προσεγγίζονται που ο άλλος θα το δει είτε γιατί σοκάρεται, είτε γιατί μπαίνει σε πράγματα λίγο πιο άσχημα και πιο επικίνδυνα. Εγώ συνειδητά επιλέγω να υπάρχει μια δημοσιογραφική προσέγγιση σε αυτά τα θέματα και ένα κοινωνικό σχόλιο που μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς και κάτι άλλο, να δεις ποια είναι η ουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Φαίη Σκορδά.

«Μετά από αρκετά χρόνια έχω τον σεβασμό και των ανθρώπων της τηλεόρασης και για τις επιλογές μου αλλά και των ιδιοκτητών καναλιών που πιστεύω ότι ξέρουν ποια είναι η Φαίη και μέχρι που και για ποιο λόγο κάνει κάποια πράγματα», πρόσθεσε η Φαίη Σκορδά όλο νόημα.

«Εσύ αν ήσουν σπίτι, ποιο πρωινό θα έβλεπες;», ρώτησε ο Νίκος Μουτσινάς και η Φαίη Σκορδά απάντησε: «Θα χαλάρωνα με την Κατερίνα Καινούργιου, γιατί με κάνει και γελάω. Δεν θα έβλεπα πάρα πολύ ώρα. Αν μου έλεγες όμως να απαντήσω τυπικά για να είμαι σωστή σε αυτό που εγώ φέρω, θα έλεγα Δανάη Μπάρκα».