«Ξέχασαν» μέσα σε 24 ώρες στο Πρωινό τα σχόλια που έκαναν για την Σία Κοσιώνη

Γιώργος Λιάγκας

Όλα όσα είπαν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τη Δευτέρα και η... στροφή που πήραν την Τρίτη.

Η Σία Κοσιώνη συζητήθηκε πολύ από την περασμένη Κυριακή, καθώς η ίδια κλήθηκε στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ να διαχειριστεί μια εκλογική βραδιά, στην οποία κεντρικό θέμα ήταν η ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων. Με τις αντιδράσεις τις παρουσιάστριας ασχολήθηκαν τη Δευτέρα όλες οι εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ αυτών και το Πρωινό του ΑΝΤ1. Μία μέρα αργότερα, όμως, οι συντελεστές της εκπομπής… αναρωτήθηκαν γιατί οι εκπομπές ασχολήθηκαν με τις αντιδράσεις της Σίας Κοσιώνη…!

Δείτε τι ακριβώς εννοούμε:

Αναλυτικότερα, ο διάλογος που είχαν ο Γιώργος Λιάγκας και ο Τάσος Τεργιάκης στην εκπομπή της Δευτέρας 16/10, ήταν ο εξής:

Γ.Λ. Σχολιάστηκαν πάρα πολύ οι αντιδράσεις της Σίας Κοσιώνη στο άκουσμα της αποτυχίας του συντρόφου της.

Τ.Τ. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο κι εγώ μεταξύ ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ το γύριζα για να την βλέπω με το που βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα.

Γ.Λ. Εγώ ΣΚΑΪ πήγα κατευθείαν όταν γύρισα σπίτι.

Τ.Τ. Μόλις είδαμε τη συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη όλοι γυρίσαμε ΣΚΑΪ να δούμε τη Σία Κοσιώνη, η οποία ήταν πολύ δύσκολο σε ανθρώπινο επίπεδο.

Γ.Λ. Ήταν και λίγο ανέκφραστη. Γενικά ήταν λίγο δύσκολο όλο… Ο ΣΚΑΪ κυριάρχησε στην τηλεθέαση, να δουν την Κοσιώνη. Έχασε τη δημαρχία η οικογένεια, αλλά τουλάχιστον κέρδισε τη βραδιά των εκλογών. Κάτι κερδίζει, κάτι παίρνεις στη ζωή.

Τ.Τ. Να δούμε την αντίδρασή της.

Μετά την προβολή βίντεο με όλες τις αντιδράσεις που είχε η Σία Κοσιώνη στην εκλογική βραδιά, ο Γιώργος Λιάγκας πρόσθεσε: «Η Κοσιώνη τόσα χρόνια κάνει τηλεόραση, είναι από τις πολύ ικανές και πετυχημένες παρουσιάστριες δελτίου ειδήσεων και φαντάζομαι ξέρει και από επικοινωνία. Γιατί δεν τον συμβούλεψε να αποφύγει κάποια πολύ κομβικά λάθη που έκανε»;

Το όλο θέμα, με super (τίτλο) «Η αντίδραση της Σίας Κοσιώνη μετά την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη», φιλοξενήθηκε στο Πρωινό τη Δευτέρα για 6 λεπτά.

Απορίας άξιο είναι, λοιπόν, ότι 24 ώρες μετά, οι συντελεστές της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 «ξέχασαν» όσα είχαν πει οι ίδιοι και αναφέρθηκαν στο σχόλιο που έκανε η Τατιάνα Στεφανίδου μέσα από τη δική της εκπομπή, λέγοντας μάλιστα ότι δεν κατανοούν γιατί οι εκπομπές ασχολούνται με αυτό το θέμα…!

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιάγκας και ο Τάσος Τεργιάκης είπαν την Τρίτη 17/10 τα εξής:

Γ.Λ. Έχει σχολιαστεί πάρα πολύ το ύφος της Σίας Κοσιώνη. Τι να κάνει τώρα η γυναίκα; Εγώ απορώ γιατί το σχολιάζουν, το παίζουν όλοι. Τι να κάνει; Ήταν ο άντρας της. Είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα, δεν είμαστε ρομπότ, έχουμε αισθήματα οι παρουσιαστές. Δεν παύει εκείνη την ώρα να πονάει που ο άντρας της έχασε τον δήμο της Αθήνας.

Τ.Τ. Ήταν ένα σοκ και για την ίδια. Φάνηκε. Εμένα μου έκανε πιο πολύ εντύπωση ότι η Τατιάνα Στεφανίδου έθιξε αυτό το θέμα στην εκπομπή της. Είχε ένα σχόλιο που δεν μου άρεσε, ότι η Σία Κοσιώνη έπινε όλο το βράδυ νερό. Τι σχόλιο είναι αυτό;

Γ.Λ. Μπορεί να έφαγε κάτι πολύ αλατισμένο.

Τ.Τ. Εγώ διαφωνώ ότι το έπαιξαν σαν θέμα, δεν είναι θέμα αυτό. Δεν βρίσκω γιατί είναι θέμα που ενδιαφέρει τον κόσμο.

Γ.Λ. Δεν είδα τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής, παρά μόνο λίγο.

Δείτε ολόκληρα τα αποσπάσματα από την εκπομπή της Δευτέρας και της Τρίτης

Στη συνέχεια, στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος ανέφερε πως με βάση τους κανόνες δεοντολογίας η Σία Κοσιώνη δεν θα έπρεπε να είναι σε εκπομπή εκείνη την ώρα εφόσον ο σύζυγός της ήταν υποψήφιος. Μάλιστα, όπως ο ίδιος είπε, η δημοσιογράφος είναι κατά κάποιο τρόπο διαπλεκόμενη, εφόσον είναι ζευγάρι. Και κάπως έτσι, το Πρωινό ασχολήθηκε για ακόμα 6 λεπτά με την Σία Κοσιώνη και στην εκπομπή της Τρίτης…