Κώστας Τσουρός: «Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι μόνο η εικόνα που προβάλλεται από το Pride»

Κώστας Τσουρός

«Ο κόσμος θα πρέπει να το καταλάβει αυτό», λέει ο Κώστας Τσουρός.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και τη Μαρία Κοκολάκη έκανε δηλώσεις ο Κώστας Τσουρός. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής απάντησε για τα σενάρια που ακούγονται για το τηλεοπτικό του μέλλον, ενώ εξέφρασε και την άποψή του για το Pride.

«Ακούω πράγματα να λέγονται για μένα και μόνο ένας συνάδελφος με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει τι ισχύει. Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Καταλαβαίνω πως λόγω της δουλειάς μας, θα βάλουμε και λίγη σάλτσα παραπάνω αλλά όσα ακούγονται να έχουν βάση. Διαβάζω δημοσιεύματα για εμένα που σκέφτομαι… που τα σκέφτηκαν; Είναι αβέβαια τα πράγματα ακόμα. Δεν είναι νωρίς αλλά δεν υπάρχει κάτι οριστικό να πούμε για του χρόνου. Δεν ξέρω εάν θα είμαι του χρόνου στην εκπομπή, δεν είναι τίποτα οριστικό. Το θέμα δεν αφορά τον κόσμο αλλά εμένα και το κανάλι», είπε αρχικά ο Κώστας Τσουρός.

Ο Κώστας Τσουρός είπε στη συνέχεια: «Και στο παρελθόν μου είχε γίνει πρόταση για παρουσίαση αλλά έγιναν κάποιες καραμπόλες. Δεν αποτελεί αυτοσκοπό όμως. Το θέμα είναι να κάνω κάτι που μου αρέσει. Ακόμα και εάν συμμετέχω σε μία εκπομπή, δεν είναι αυτοσκοπός μου η παρουσίαση. Αν είναι να έρθει κάποια πρόταση, καλώς να έρθει. Εάν όχι ας προσπεράσει. Δεν θα έκανα μόνο τηλεπαιχνίδι, αυτό που θα κάνω θέλω να έχει δημοσιογραφική υπόσταση. Δεν θα έβλεπα αρνητικά την παρουσίαση ενός τηλεπαιχνιδιού».

Κλείνοντας, ο Κώστας Τσουρός ανέφερε για το Pride: «Δεν νομίζω πως ο Γιώργος Λιάγκας είπε κάτι κακό για το Pride. Μίλησε για μία συγκεκριμένη εικόνα, η οποία είναι θέμα αισθητικής. Κανείς δεν είναι ενάντια ούτε στο Pride ούτε στους ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, έχουμε εκσυγχρονιστεί. Ακόμη και όσοι παλιότερα ήταν επιφυλακτικοί, έχουν εκσυγχρονιστεί και καταλάβει πως είμαστε όλοι ίδιοι και δεν υπάρχουν διακρίσεις.

Επειδή ένα κομμάτι της κοινωνίας παραμένει συντηρητικό, θα πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως οι ομοφυλόφιλοι  δεν είναι μόνο η εικόνα που προβάλλεται από το Pride, όσων επιλέγουν να ντύνονται φανταχτερά. Σε ένα συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας αν του δείχνεις την εικόνα του Pride,το στρέφεις εναντίων αυτών των ανθρώπων και δεν το βοηθάς να το κατανοήσει».