Κώστας Μπίγαλης: «Δεν ξέρω τι έγινε, ας πρόσεχαν»

Κώστας Μπίγαλης

Ο Κώστας Μπίγαλης για τις δισκογραφικές εταιρείες, τα νυχτερινά κέντρα και το άγνωστο τραγούδι που είχε προτείνει για τη Eurovision

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα παραχώρησε ο Κώστας Μπίγαλης. Ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής μίλησε για την τακτική της δισκογραφικής του εταιρείας να του αποκρύπτει τις πωλήσεις των δίσκων, τα χρήματα που έβγαλε από τα νυχτερινά κέντρα που εμφανιζόταν αλλά και το τραγούδι που είχε γράψει για τη Eurovision αλλά ποτέ δεν εγκρίθηκε.

«Το τραγούδι Του Αιγαίου Tα Μπλουζ κυκλοφόρησε το 1992. Το 1990 το είχα στείλει στη Eurovision. Δεν ξέρω τι έγινε, δεν το άκουσαν καν; Δεν προτιμήθηκε. Εκείνη τη χρονιά πήγε ένα τραγούδι που, αν δεν κάνω λάθος, βγήκε 18ο. Ας πρόσεχαν…» αποκαλύπτει ο Κώστας Μπίγαλης.

«Η δισκογραφική εταιρεία μου απέκρυπτε τις πωλήσεις, όταν έβγαλα τον δίσκο με τη Μέλισσα, για να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα και ζητήσω παραπάνω λεφτά, όταν θα ήταν να ανανεώσω το συμβόλαιο. Τα κάνουν αυτά οι δισκογραφικές» εξομολογείται ο τραγουδοποιός.

Πώς σχολιάζει τους νέους καλλιτέχνες; «Όταν άκουσα τα τραγούδια του Παντελίδη, είπα ότι είναι αποτέλεσμα έμπνευσης. Δεν ήταν τυχαίο το ότι έκανε επιτυχία. Και το «Ξημερώματα» του Αργυρού μου άρεσε. Ήταν έξυπνο τραγούδι».

Όσον αφορά τα χρήματα που έβγαλε από τις νυχτερινές του εμφανίσεις, ο Κώστας Μπίγαλης αναφέρει: «Έβγαλα κάποια χρήματα αλλά εμείς οι μοντέρνοι καλλιτέχνες ήμασταν το ορεκτικό, ξεκινούσαμε. Οπότε δεν μπορούσες να πάρεις τα χρήματα που έπαιρναν για παράδειγμα οι λαϊκοί καλλιτέχνες. Τα περισσότερα χρήματα που έβγαλα ήταν ως συνθέτης».