Κώστας Φαλελάκης: «Η μητέρα μου ήταν ψυχικά ασθενής, φοβόμουν ότι θα συμβεί και σε μένα»

Κώστας Φαλελάκης

"Οι συνθήκες στην Κρήτη ήταν λίγο μεσαιωνικές. Εγώ γεννήθηκα το '63 και το ρεύμα ήρθε το '72. Το ίδιο και το νερό στα σπίτια", περιγράφει ο Κώστας Φαλελάκης.

Στον καναπέ του «Ποιος είναι πρωινιάτικα» κάθισε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Κώστας Φαλελάκης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στη Μπέττυ Μαγγίρα και τον Δημήτρη Μακαλιά και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ψυχική ασθένεια της μητέρας του και το Θέατρο που τον βοήθησε να ξεφύγει από το χωριό του.

«Η μητέρα μου ήταν ψυχικά ασθενής. Με πόνεσε αυτό και με φόβισε ότι: γιατί όχι κι εγώ; Μεγάλωσα με αυτόν τον φόβο ότι θα συμβεί κάποια στιγμή και σε μένα. Ήταν ζόρικο και με πονούσε», ανέφερε αρχικά ο Κώστας Φαλελάκης.

«Συνέβη βέβαια σε άλλο οικογενειακό πρόσωπο, συνέβη στην αδελφή μου», εξομολογείται ο ηθοποιός.

«Ο πατέρας μου ήθελε να καθίσω στο χωριό στα Χανιά και να ασχοληθώ με τα χωράφια. Έμεινα έναν χρόνο εκεί. Οι συνθήκες εκεί ήταν λίγο μεσαιωνικές, δηλαδή εγώ γεννήθηκα το ’63 και το ρεύμα ήρθε το ’72. Δεν μας ένοιαζε, γιατί δεν ξέραμε ότι υπάρχει ρεύμα. Τότε ήρθε και το νερό στα σπίτια», περιγράφει στη συνέχεια ο Κώστας Φαλελάκης.

«Έμεινα έναν χρόνο κάνοντας αγροτικές δουλειές και φρίκαρα. Δεν ήξερα τι υπάρχει και με τι ήθελα να ασχοληθώ αλλά αυτό δεν μου άρεσε», συμπληρώνει.

«Πήγα στα Χανιά 16 χρονών, δούλεψα αρχικά σε οικοδομές, έψαχνα να βρω τι είναι αυτό που με ενδιαφέρει. Πήγα σε μία σχολή ηλεκτρολόγων, μετά στο ωδείο αλλά δεν μου έφτανε», αναφέρει αμέσως μετά ο Κώστας Φαλελάκης.