Κώστας Χατζής: «Μεγάλωσα ασχημόπαπο και γεράζω ασχημόπαπο, πέρασα πολλές δυσκολίες»

Κώστας Χατζής

"Ένιωσα από παιδί ότι ήμουν περιθωριακός" ομολογεί ο Κώστας Χατζής.

Σε μια επιλεκτική τηλεοπτική συνέντευξη, ο Κώστας Χατζής μίλησε την Παρασκευή στην κάμερα της εκπομπής Στούντιο 4 και την δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος τραγουδοποιός αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, την ενασχόληση με το τραγούδι και τις δυσκολίες που βίωσε ως την περιοθωριοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Χατζής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ένιωθα ότι ήμουν το ασχημόπαπο και μεγάλωσα ασχημόπαπο και γεράζω ασχημόπαπο. Κάποια στιγμή όμως όταν όλη η γη θα γίνει μια πατρίδα, τότε θα γίνω κύκνος αλλά σκούρος. Όλοι οι άνθρωποι, μαύροι, άσπροι, κίτρινοι, αν κοπούμε βγάζουμε όλοι κόκκινο αίμα».

«Έχω περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή μου και ένιωσα από παιδί ότι ήμουν περιθωριακός. Είχαμε τότε τέσσερα σχολεία. Πήγα στο πρώτο και με έδιωξαν, πήγα στο δεύτερο και με έδιωξαν, πήγα στο τρίτο και με έδιωξαν, πήγα στο τέταρτο και πάλι ξανά από την αρχή. Λόγω της καταγωγής μου με… μπέρδεψαν γιατί είμαι από βασιλική οικογένεια. Φαντάσου, λοιπόν, εμένα σαν βασιλόπουλο να με διώχνουν. Το σατιρίζω γιατί ο Αριστοφάνης μας έμαθε πως όταν αυτοσαρκάζεσαι περνάς τα ωραιότερα μηνύματα»

«Εάν στην υδρόγειο υπάρχουν δυο, τρεις λαοί που ξεχωρίζουν, είναι ο Έλληνας. Καταπληκτικός λαός αλλά δεν είχε ποτέ παιδεία. Αυτός ο λαός με αγάπησε, αγάπησε αυτό που τραγούδησα και τραγουδώ και για αυτό δεν θα ήθελα ποτέ να φύγω από την χώρα μου. Μου δόθηκαν ευκαιρίες για να φύγω στο εξωτερικό αλλά όχι. Αυτοί οι άνθρωποι με δέχθηκαν εδώκαι γω να τους αφήσω; Δεν θα φύγω ποτέ. Θα μένω εδώ και θα πεθάνω εδώ» συμπλήρωσε ο Κώστας Χατζής στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.