Κώστας Χαρδαβέλλας: Τι απαντά σε όσους ισχυρίζονται πως αντιγράφει την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου;

«Ο Παπαδόπουλος είναι ηθοποιός κι εγώ είμαι δημοσιογράφος...»

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας μίλησε στο 7 Μέρες TV και στην Έυη Βαλή ενόψει της πρεμιέρας της εκπομπής του «Ολοι οι καλοί χωράνε» στις 24 Οκτωβρίου στο Epsilon και απάντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι αντιγράφει την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Τι απαντάτε σε όσους σχολιάζουν ότι αντιγράφετε την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου; 

Η απάντηση μου είναι ότι πρέπει να ανατρέξουν τριάντα επτά χρόνια πίσω, όταν το 1977, μαζί με τη Φωτεινή Πιπιλή, κάναμε πρώτοι την ίδια εκπομπή που κάνουμε τώρα. Θέλω να πω ότι είναι άδικο να λένε ότι αντέγραψα, όταν την ίδια εκπομπή την κάνει η Σεμίνα Διγενή, αλλά και άλλοι. Το Μουσικό Καφενείο» με τον Μίμη Πλέσσα και τον Κώστα Φέρρη ήταν επίσης κάτι παρόμοιο. Με λίγα λόγια, θέλω να πω ότι κανείς δεν αντέγραψε κανέναν, δεν πρόκειται για παρθενογένεση. Είναι ένα τηλεοπτικό είδος που δε χρειάζεται να είσαι σοφός για να το κάνεις, άρα πραγματικά είναι άδικο να λένε ότι εγώ αντέγραψα τον Παπαδόπουλο. Ο Παπαδόπουλος είναι ηθοποιός κι εγώ είμαι δημοσιογράφος. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε καμία σχέση μεταξύ μας.

Σε συνέντευξή σας είχατε πει ότι ο κόσμος δεν σας θέλει διασκεδαστή, αλλά δημοσιογράφο. Τι άλλαξε από τότε;

Άλλαξαν οι συνθήκες της καθημερινότητας, της ζωής μας και απέκτησα μια άλλη ωριμότητα και μια άλλη εμπειρία στις ψυχαγωγικές εκπομπές. Έχουν περάσει 14 χρόνια. Πιστεύω και βλέπω ότι τώρα, βάζοντας και μια μεγαλύτερη δημοσιογραφική σφαγίδα στην εκπομπή, ο κόσμος με αποδέχεται και ως παρουσιαστή σε κάτι που δεν είναι καταγγελτικό όπως ο «Αθεάτος κόσμος».