Κώστας Αρζόγλου για τη νύχτα του 1973: «Με στρίμωξαν στη Βησσαρίωνος κι έφαγα το ξύλο της χρονιάς μου»

Κώστας Αρζόγλου

"Κάποιος μου φώναξε 'Φύγε! Τρέχα!' - Δίπλα ήταν κάτι τύποι που κρατούσαν εφημερίδες και μέσα έκρυβαν γκλομπ" διηγείται ο Κώστας Αρζόγλου και σοκάρει

Τις αναμνήσεις του από την ιστορική νύχτα του Πολυτεχνείου μοιράστηκε ο Κώστας Αρζόγλου στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν». Ο σπουδαίος ηθοποιός θυμήθηκε όσα έζησε το μοιραίο βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, που κατέληξε στον βίαιο ξυλοδαρμό του από τους ασφαλίτες της Δικτατορίας.

«Κάναμε πρόβα σε ένα ξυλουργείο και ακούστηκε από την προηγούμενη μέρα ότι μαζεύεται κόσμος στο Πολυτεχνείο. Πήγαμε εκεί, φωνάζαμε αλλά ήμουν άπραγος. Κάποιος δίπλα μου μού λέει «Φύγε τώρα! Τρέχα!». Δίπλα ήταν κάτι άλλοι τύποι που δεν έκαναν μπαμ, μια χαρά φαίνονταν, φώναζαν κι αυτοί μαζί μας. Μόνο που κρατούσαν εφημερίδες και μέσα στις εφημερίδες έκρυβαν γκλομπ. Άρχισα να τρέχω, δεν ήξερα και κάπου στη Βησσαρίωνος με στρίμωξαν και έφαγα το ξύλο της χρονιάς μου» διηγείται ο Κώστας Αρζόγλου και σοκάρει.

«Επί 7 χρόνια αναρωτιέμαι αυτά τα 10 εκατομμύρια Έλληνες τι έκαναν. Ήταν αναξιοπρεπές να περπατάς στο πεζοδρόμιο και να σου ζητάνε ταυτότητα, να πρέπει να την έχεις πάντα πρόχειρη στο τσεπάκι και να τη δείχνεις. Και ακόμη πιο αναξιοπρεπές ήταν να σε κυβερνούν δευτεράντζες» σχολίασε σε άλλο σημείο ο ηθοποιός.