Κοραλία Καράντη: «Οι μεγάλες είμαστε εξορισμένες από τη μυθοπλασία»

Κοραλία Καράντη

«Δεν είμαστε ποθητές. Δίνουν σε πολύ νεότερους ανθρώπους μεγαλύτερους ηλικιακά ρόλους», λέει η Κοραλία Καράντη.

Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα έδωσε η Κοραλία Καράντη. Η σπουδαία ηθοποιός έκανε λόγο και για ηλικιακό ρατσισμό πλέον στην τηλεόραση.

«Δεν μου έγινε φέτος καμία πρόταση για συμμετοχή σε σειρά. Οι μεγάλες είμαστε εξορισμένες από τη μυθοπλασία. Μας φαντάζονται με τρόπους συμβατικούς και παλιομοδίτικους στις σειρές: κακές πεθερές, κακές μανάδες, κάτι σε κακό πάντως. Δεν είμαστε ποθητές. Δίνουν σε πολύ νεότερους ανθρώπους μεγαλύτερους ηλικιακά ρόλους. Ένα ηλικιακό γκρουπ μένει απ’ έξω. Οι άνδρες ηθοποιοί είναι σε καλύτερη μοίρα», είπε αρχικά η Κοραλία Καράντη.

Η Κοραλία Καράντη είπε στη συνέχεια: «Ήμουν πολύ μικρή όταν έπαιζα στο Φως του Αυγερινού. Έμπαινα στο λεωφορείο και απ’ την μια μέρα στην άλλη, κατάλαβα πως ήμουν δακτυλοδεικτούμενη. Η μητέρα μου η Αφροδίτη Γρηγοριάδου, μετά την προβολή των πρώτων επεισοδίων της σειράς, αλλά και ο Βύρωνας Πάλλης ήταν σκληροί στην κριτική τους. Πρέπει να είναι κάνεις με αγάπη αυστηρός απέναντι στους νέους. Αυτό είναι χρήσιμο».

Για την παιδική της ηλικία αποκάλυψε πως: «Δεν έζησα με την ταμπέλα του παιδιού των χωρισμένων γονιών. Ο πατέρας μου έφυγε πολύ νωρίς από το σπίτι και λόγω της σχέσης της μητέρας μου με τον Βύρωνα, πολλοί νόμιζαν ότι είμαι κόρη του Βύρωνα Πάλλη. Βίωσα βαριά την απουσία του πατέρα μου. Τον πρώτο καιρό μετά την απώλεια της μητέρας μου, δεν μπορούσα να περάσω ούτε έξω απ’ το σπίτι της. Το πένθος ήρθε σε χρόνο ανύποπτο».

Κλείνοντας, η Κοραλία Καράντη είπε: «Χαίρομαι που είμαι σ’ αυτή την ηλικία και έχουν έτσι τα πράγματα. Αν ήμουν νέα θα ήμουν πολύ λυπημένη. Λυπάμαι τους νέους συνάδελφους, τραβούν πολλά. Δεν θα ήθελα ο γιος μου να μπει στην υποκριτική και στην αγωνία του επιούσιου. Φυσικά έχω κάνει λάθη στην καριέρα μου. Αυτά είναι που μας καθορίζουν και είναι ανθρώπινα».