Κόρα Καρβούνη: Οι κακοποιητικές συμπεριφορές, το metoo και η Νίτσα στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει»

Κόρα Καρβούνη

«Έχω βιώσει κακοποιητική συμπεριφορά και ως νεότερη αλλά και μεγαλύτερη», λέει η Κόρα Καρβούνη.

Η Κόρα Καρβούνη, η δυναμική και γοητευτική Νίτσα της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει», βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και μίλησε με την Κατερίνα Καινούργιου για τη σειρά, το ρόλο της, τη δεκαετία του ’80, το γάμο και τα θεατρικά της σχέδια.

«Είπα το “ναι” για τη συμμετοχή μου στη σειρά, πέραν του υπέροχου ρόλου γιατί είναι πολύ γοητευτικό πρόσωπο η Νίτσα, πρώτον για το σενάριο, δεύτερον για την Κατερίνα Φιλιώτου που έχουμε ξαναδουλέψει μαζί και έχουμε συγκλονιστική συνεργασία και λατρεύει η μία την άλλη, και τρίτον για το καστ, είναι το πιο υπέροχο καστ που έχω δει σε ελληνική σειρά αυτή τη στιγμή. Οι συνάδελφοί μου είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλον, είναι μοναδικές περιπτώσεις. Πραγματικά αγαπάμε ο ένας τον άλλον και νομίζω αυτό φαίνεται καθαρότατα στο γυαλί», είπε αρχικά η Κόρα Καρβούνη.

Για το ρόλο της Νίτσας, η Κόρα Καρβούνη απάντησε: «Η Νίτσα γνωρίζει τα πάντα για το παρελθόν της Ζέτας. Από απόψε θα αρχίσουν οι αποκαλύψεις και για το παρελθόν της Ζέτας και της Νίτσας. Η Νίτσα έχει ένα βίαιο παρελθόν». Η Νίτσα ήταν ένα παιδί που είχε κακοποιηθεί από τον πατριό της και στα 15 της βάζει φωτιά στο σπίτι της και φεύγει «αυτό είναι το παρελθόν της και για αυτό έχει τέτοια δυσκολία και καχυποψία με τους άντρες, για αυτό είναι έτσι και απέναντι στο Στρατή. Έχει πια φτιάξει ένα σενάριο στη ζωή της ότι οι άντρες είναι έτσι».

Η Κόρα Καρβούνη είπε στη συνέχεια: «Σήμερα και αύριο θα ανακαλύψουμε μια πολύ σκληρή πτυχή της Ζέτας. Και αύριο η Νίτσα θα αναλάβει περισσότερο τα ηνία της πίστας, θα τραγουδήσει “Νύχτα ονειρομάνα”. Μοιάζουμε πολύ, είμαι μάγκας, ξέρω να επιβιώνω όπως η Νίτσα, έχουμε χιούμορ και μοιάζουμε και στη μητρικότητα. Θα δείτε πλευρές της Νίτσας πιο μητρικές γιατί η μόνη οικογένεια που έχει είναι η Ζέτα.

Νομίζω έχουμε καιρό να δούμε τέτοια γυναικεία φιλία σε ελληνική σειρά, είναι σπάνια φιλία. Η σχέση αυτή θα έχει τα πάνω και τα κάτω της αλλά είναι πολύ δυνατή σχέση για να διαλυθεί κατά τη γνώμη μου. Με τον αδερφό του δημάρχου θα υπάρξει ένα σπάνιο ειδύλλιο γιατί είναι δύο άνθρωποι που αν το σκεφτείς μοιάζουν. Η Νίτσα κι ο Γιώργης είναι πολύ ντόμπροι, αδροί άνθρωποι, καθαροί χαρακτήρες. Αυτό το ειδύλλιο θα προχωρήσει πολύ καλά».

Για τη δεκαετία του ’80, η Κόρα Καρβούνη είπε: «Έχω αίσθηση αυτής της δεκαετίας από ντοκιμαντέρ, από την ταινία. Δεν έχω πάει ποτέ σε σκυλάδικο, είμαι ροκ. Έχω πάει σε σύγχρονα μπουζούκια. Είμαι παιδί του ροκ αλλά και κλασσική».

Για το ενδεχόμενο του γάμου, η Κόρα Καρβούνη είπε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους ηθοποιούς του θεάτρου, οι απολαβές μας δεν είναι σημαντικές. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά, η ζωή μας είναι πάρα πολύ σκληρή βιοποριστικά. Και ο κορονοϊός μας κατέστρεψε σχεδόν οικονομικά αλλά επανακάμπτουμε, έτσι είναι η ζωή. Οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι σε χειρότερη μοίρα από εμένα».

Η Κόρα Καρβούνη αναφέρθηκε στις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο της υποκριτικής, τονίζοντας: «Δεν πιστεύω ότι η ιστορία του #metoo έχει καθαρίσει το θέατρο. Εγώ θεωρώ ότι αν αυτός που έχει εξουσία δεν γνωρίζει πως να την χειριστεί, δεν θα τελειώσουν αυτές οι συμπεριφορές. Είναι πολύ πιο βαθύ το πρόβλημα. Αυτό που έχουμε πετύχει και μου δίνει μεγάλη χαρά, είναι ότι οποιοδήποτε θύμα, δεν μπορούσε να μιλήσει γιατί φοβόταν μην χάσει τη δουλειά του ή οτιδήποτε. Τώρα μπορούμε όλοι να μιλάμε. Όποιος μας κάνει κάτι έχουμε την ελευθερία να το πούμε».

Σχετικά με το αν η ίδια έχει δεχτεί κακοποιητική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της πορείας της στον χώρο, η Κόρα Καρβούνη αποκάλυψε: «Το έχω βιώσει και ως νεότερη αλλά και μεγαλύτερη. Εγώ όμως είμαι ένας άνθρωπος που μιλάει και έχω θάρρος, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σαν και εμένα. Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που δεν έχουν το θάρρος να μιλήσουν. Μπορεί να μας συμβεί κάτι που δεν περιμένουμε και να μας πιάσει εξαπίνης και να μην μπορέσουμε να αντιδράσουμε».