Κωνσταντίνος Δανίκας: «Με έχει βαφτίσει ο Γιώργος Μαρίνος, δεν έχω καμία επαφή μαζί του»

Κωνσταντίνος Δανίκας

Όσα ανέφερε ο Κωνσταντίνος Δανίκας.

Ο Κωνσταντίνος Δανίκας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και στην Μαρία Παπαϊωάννου. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο του «καπετάν Ανδρέα» στη νέα σειρά του MEGA, «Το Ναυάγιο», αλλά και για τη συγγενική σχέση που έχει με τον Γιώργο Μαρίνο.

«Έχει ενδιαφέρον το πώς αλλάζει στην πορεία ο χαρακτήρας μου στο ‘Ναυάγιο’. Είναι ένας άνθρωπος πολύ τίμιος και ευθύς».

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος:«Το πλοίο που ναυάγησε το 1966 ήταν να το πάρει ο παππούς μου και ευτυχώς το έχασε».

«Είχα καλλιτεχνικές ανησυχίες»
Μιλώντας για την καριέρα του λέει: «Από παιδί είχα καλλιτεχνικές ανησυχίες, πάντα με εντυπωσίαζε η δουλειά του ηθοποιού. Ο πατέρας μου ήταν μουσικός. Γεννήθηκε πάνω στην σκηνή, έσπασαν τα νερά της γιαγιάς μου κατά τη διάρκεια μιας παράστασης. Σε όλη μου τη ζωή ήμουν περικυκλωμένος από καλλιτέχνες.

«Δεν υπήρχε ποτέ plan b», λέει ο ίδιος σημειώνοντας:

«Λόγω της φύσης της δουλειάς, έχω εργαστεί ως μπάρμαν, dj, ηλεκτρολόγος. Όταν μπήκα στην δραματική σχολή, σκέφτηκα ότι δε θέλω να κάνω τίποτα άλλο στη ζωή μου. Είμαι προετοιμασμένος να ζω φτωχικά όποτε δεν βρω δουλειά».

Για την πορεία του στον χώρο λέει: «Όταν έκανα το ‘Λούφα και Παραλλαγή’ με σταματούσαν στον δρόμο, με αναγνώριζαν και αισθανόμουν άβολα. Όταν ήμουν τα στις ‘Άγριες Μέλισσες’ μια κυρία στο σουπερμάρκετ μου είπε με ύφος ‘να προσέχεις την Ελένη’. Ο κόσμος ταυτίζεται πολύ με τους αγαπημένους του χαρακτήρες».

Κλείνοντας, αναφέρεται και στη συγγένειά του με τον Γιώργο Μαρίνο. «Με βάφτισε ο Γιώργος Μαρίνος, ο οποίος ήταν συνεργάτης του πατέρα μου. Δεν έχω καμία επαφή μαζί του».