Κωνσταντίνος Δαναός: «Για 17 ολόκληρα χρόνια ζούσα με το άγχος ότι θα με πιάσουν»

Κωνσταντίνος Δαναός

«Δεν θα μετανιώσω ποτέ το γεγονός ότι παραβίασα την άδειά μου και εξαφανίστηκα από τη φυλακή».

Ο Κωνσταντίνος Δαναός βρέθηκε στην εκπομπή “Μετά τα μεσάνυχτα” της Ελεονώρας Μελέτη, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή του. Ο παρουσιαστής με τις δεκάδες ηχηρές συνεργασίες αποφυλακίστηκε, πριν από λίγες μέρες, έχοντας εκτίσει την ποινή του για οικονομικά εγκλήματα.

Πριν από 17 χρόνια παραβίασε την άδειά του από τις φυλακές Αλικαρνασσού και μέχρι τον περασμένο Απρίλιο εργαζόταν ως δημοσιογράφος-παρουσιαστής, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και ζώντας με τον φόβο μήπως αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ένας τυχαίος έλεγχος, για διασταύρωση στοιχείων, έκανε τον εφιάλτη του πραγματικότητα…

«Ως νεαρός έμπλεξα με κακές παρέες γιατί δεν ήμουν κοντά στην οικογένειά μου. Παρουσιαζόμουν ως γόνος κάποιου διάσημου για να αποσπώ χρήματα και δεν σκεφτόμουν τις συνέπειες. Στο σωφρονιστικό κατάστημα Αλικαρνασσού έπεσα θύμα κακοποίησης από έναν βαρυποινίτη. Έφυγα από τις φυλακές Αλικαρνασσού με άδεια και δεν ξαναγύρισα ποτέ. Για 17 ολόκληρα χρόνια ζούσα με το άγχος ότι θα με πιάσουν. Για 17 χρόνια που είχα παραβιάσει την άδειά μου από τη φυλακή δεν πέρασα από κανένα έλεγχο της αστυνομίας.

Όλα αυτά τα χρόνια της φυγής μου με στήριξε πολύ ένα πρόσωπο στο οποίο σήμερα χρωστάω ένα τεράστιο συγγνώμη. Δεν θα μετανιώσω ποτέ το γεγονός ότι παραβίασα την άδειά μου και εξαφανίστηκα από τη φυλακή. Μια απλή εξακρίβωση στοιχείων αποκάλυψε το μυστικό μου και με έστειλε πίσω στο σωφρονιστικό κατάστημα. Αποφυλακίστηκα πριν λίγες μέρες και νιώθω σαν να ζω από την αρχή», είπε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Δαναός.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα από την τηλεόραση και όχι μόνο!