Κωνσταντίνα: «Αν δεν τον βρούμε σε κάποιον ομαδικό τάφο, δεν θα κλείσει αυτή η πληγή»

Κωνσταντίνα

"Έχουμε δώσει DNA. Είναι το μεγαλύτερο πλήγμα της ζωής μου. Δεν ξεπερνιέται, είναι μία ανοιχτή πληγή", εξομολογείται η Κωνσταντίνα.

Στον καναπέ του «Ποιος είναι πρωινιάτικα» κάθισε νωρίτερα σήμερα η Κωνσταντίνα. Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε στη Μπέττυ Μαγγίρα και τον Δημήτρη Μακαλιά, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περιπέτεια που πέρασε με τη φωνή της αλλά και στον πατέρα της που παραμένει αγνοούμενος, μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω, είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος. Μου ‘χουν συμβεί πολλά στη ζωή μου, μεγάλες δυσκολίες αλλά πλέον θέλω να το παλέψω», εξομολογείται η Κωνσταντίνα στην κάμερα του ΟΡΕΝ, παραδεχόμενη πως:

«Η περιπέτεια που περάσαμε με τα χρήματα που έχασα στην Κύπρο επηρέασε πολύ τη φωνή μου. Έμπαινα σε χώρους και δε μπορούσα στιγμιαία να μιλήσω. Με «χτύπησε» στη φωνή, όμως έκανα μαθήματα φωνητικής και επανήλθα».

Αναφορικά με την υπόθεση του αγνοούμενου πατέρα της, η Κωνσταντίνα υπογραμμίζει:

«Ο πατέρας μου είναι ακόμη αγνοούμενος, αυτό είναι το μεγαλύτερο πλήγμα της ζωής μου. Δεν ξεπερνιέται αυτό, είναι μία ανοιχτή πληγή. Εάν δεν τον βρούμε σε κάποιον ομαδικό τάφο και τον θάψουμε με τις πληγές που του αξίζουν, δεν θα κλείσει αυτή η πληγή».

Μάλιστα, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επισημαίνει: «Έχουμε δώσει DNA, έχουν βρεθεί πολλοί και γι’ αυτό ελπίζουμε. Εγώ πιστεύω ότι η δικαίωση είναι να λυθεί το θέμα της Κύπρου αλλά το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο αυτό, να ξαναπάμε στα μέρη μας. Η γενιά η δική μου έχει μείνει που έζησε τον πόλεμο, όταν «φύγουμε» κι εμείς, κανείς δεν θα γνωρίζει ότι εκείνα τα μέρη ήταν δικά μας».

«Πέρασα μια φορά απέναντι, στα Κατεχόμενα, και πήγα να δω το χωριό μου στον Πενταδάχτυλο. Θυμόμουν πάρα πολλά αλλά ήταν απογοητευτικό αυτό που είδα», εξομολογείται η Κωνσταντίνα.