Κωνσταντία Χριστοφορίδου: «Την ώρα που έλεγα τα λόγια μου στη σκηνή εκείνη διάβαζε στο κοινό μια συνταγή μαγειρικής»

Κωνσταντία Χριστοφορίδου

"Τότε ήμουν πιο νέα και δεν ήταν και ο χαρακτήρας μου να αντιδράσω. Σήμερα δεν θα το ανεχόμουν", εξομολογείται η γνωστή ηθοποιός.

Την Κωνσταντία Χριστοφορίδου υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (28/11) η Κατερίνα Ζαρίφη. Η δημοφιλής ηθοποιός χτύπησε το κουδούνι στην «Οδό Ζαρίφη 2» και μίλησε για την πορεία της στην υποκριτική, τις προτάσεις που της έχουν γίνει κατά καιρούς αλλά και τα «χτυπήματα» που έχει δεχθεί στη δουλειά από συναδέλφους.

«Συγκινούμαι, γιατί σε αυτό το πλατό κάναμε τις σκηνές για το Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή. Ήταν ένας μύθος. Τότε έκανε 50-55% και κόπηκε. Μακάρι να γίνει το remake, φαντάζομαι ότι θα είναι η ιστορία από την αρχή», ανέφερε αρχικά η Κωνσταντία Χριστοφορίδου, τονίζοντας πόσο πολύ λείπουν σήμερα οι κωμωδίες από την τηλεόραση και πως οι ιθύνοντες δεν δείχνουν εμπιστοσύνη σε νέους δημιουργούς.

«Ξαφνικά είναι σαν να μην έχει χιούμορ αυτή η χώρα. Δεν υπάρχουν νέοι άνθρωποι να γράψουν ένα πρωτότυπο σενάριο; Όχι να πάρεις κάτι έτοιμο από την Ουγγαρία ή τη Βραζιλία ή επειδή κάτι πέτυχε στην Κροατία. Λείπει η τρέλα», σχολιάζει η ηθοποιός.

«Εμένα πάντα με επέλεγαν ή οι σεναριογράφοι ή οι σκηνοθέτες. Μετά τους «Στάβλους» φυσικά υπήρξαν προτάσεις για πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά δεν μου αρέσουν τα κακέκτυπα. Ήταν όλες μα όλες κομμώτριες… το ένιωθα ότι δεν θα είναι καλό», παραδέχεται η Κωνσταντία Χριστοφορίδου στη συνέχεια.

«Θα ήθελα να έχω φύγει από κακές συνεργασίες αλλά ήμουν πιο νέα και δεν είναι και ο χαρακτήρας μου. Σήμερα, ας πούμε, δεν θα το ανεχόμουν. Στην κωμωδία αν μία ατάκα δεν λειτουργήσει, γίνεσαι κουρέλι. Αν λειτουργήσει, η άλλη μπορεί να πέσει να σε φάει.

Να λες εσύ τα λόγια σου κι εκείνη να λέει στο μικρόφωνο μία συνταγή μαγειρικής σαν αστείο ότι και καλά: εσένα δεν σε ακούνε, εσύ δεν κάνεις τα κωμικά, οι άλλοι τα κάνουν», περιγράφει σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Κωνσταντία Χριστοφορίδου.