Kitchen Lab: Τρεις θρεπτικές, υγιεινές και οικονομικές συνταγές

Σήμερα στις 16:50 στον Alpha.

Το Σάββατο ο Άκης παρουσιάζει τρεις θρεπτικές, υγιεινές και οικονομικές συνταγές. Η πρώτη αφορά σε μια αχνιστή βελουτέ σούπα με αγκινάρες, νόστιμη λύση για ορεκτικό ή για κυρίως γεύμα. Πρώτα σοτάρει τα λαχανικά κι ύστερα τα βάζει στην κατσαρόλα. Προσθέτει πατάτα, χυμό από λεμόνι και μπούκοβο, και αφήνει το μείγμα να σιγοβράσει. Έπειτα το πολτοποιεί, προσθέτει μέλι και κρέμα γάλακτος, και τη σερβίρει με λάδι τρούφας και θυμάρι.

Στη συνέχεια, φτιάχνει αρωματική και δροσιστική σπιτική πορτοκαλάδα. Αρχικά ετοιμάζει ένα σιρόπι πορτοκαλιού με κάρδαμο στο οποίο προσθέτει χυμό από στυμμένα πορτοκάλια. Τοποθετεί την πορτοκαλάδα σε γυάλινα μπουκάλια, στο ψυγείο, όπου μπορεί να τη συντηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τη σερβίρει με σόδα και φύλλα δυόσμου.

Το μενού της ημέρας ολοκληρώνεται με ατομικά σταφιδόψωμα. Ο Άκης δείχνει τη διαδικασία προετοιμασίας της ζύμης και τον τρόπο με τον οποίο πλάθεται σωστά. Ψήνει τα σταφιδόψωμα στον φούρνο και όταν είναι έτοιμα τα γλασάρει με βούτυρο, μέλι και κανέλα. Τέλος, δίνει συμβουλές ώστε να διατηρηθούν φρέσκα και αφράτα και την επόμενη ημέρα.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα από την τηλεόραση και όχι μόνο!