Kitchen Lab: Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει ιδέες για το πασχαλινό τραπέζι

Kitchen Lab

Σήμερα στις 16:50 στον Alpha.

Το Σάββατο του Λαζάρου ο Άκης Πετρετζίκης δίνει ιδέες για το Πασχαλινό τραπέζι. Το μενού ανοίγει με μια διαφορετική συνταγή, πατάτες ογκρατέν με μαύρη μπίρα. Αρχικά ο σεφ κόβει τις πατάτες σε φέτες, τις μαρινάρει με την μπίρα και στη συνέχεια προσθέτει μπέικον και μανιτάρια. Έπειτα τις απλώνει σε στρώσεις, σε ταψί, ρίχνει τριμμένη γραβιέρα και τις ψήνει στον φούρνο.

Για δεύτερο πιάτο φτιάχνει την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Αφού δείξει όλη τη διαδικασία για το κόψιμο και το καθάρισμα της συκωταριάς, την βράζει στη χύτρα ταχύτητας όπου προσθέτει μαρούλι, κρεμμύδι, μπόλικο άνηθο και το ρύζι. Στο τέλος, χτυπά αυγολέμονο και περιχύνει τη μαγειρίτσα.

Για επιδόρπιο ο Άκης ακολουθεί το έθιμο και ετοιμάζει παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια, σε σχήμα λαγού.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα από την τηλεόραση και όχι μόνο!