Kitchen Lab: Νηστίσιμο ριζότο, γλυκόξινο κοτόπουλο και τάρτα κρεμ μπρουλέ!

Άκης Πετρετζίκης

Σήμερα στις 16:50 στον Alpha.

Την Κυριακή το «Kitchen Lab» παρουσιάζει δύο αλμυρές συνταγές και μία γλυκιά. Το γεύμα ξεκινά με νηστίσιμο ριζότο λαχανικών (μελιτζάνα, κολοκυθάκι, ντοματίνια, καρότο, πολύχρωμες πιπεριές). Ο Άκης αποκαλύπτει το μυστικό για το κατάλληλο μαγείρεμα των λαχανικών σε συνδυασμό με το ρύζι, ώστε να πετύχουμε το τέλειο χύλωμα. Το ριζότο σερβίρεται με φρέσκα μυρωδικά και ξύσμα από λεμόνι.

Για δεύτερο πιάτο μαγειρεύει γλυκόξινο κοτόπουλο στον φούρνο. Αρχικά το μαρινάρει σε βαλσάμικο ξίδι με ρόδι, μέλι, σάλτσα σόγιας και κράνμπερις. Στη συνέχεια ψήνει το κοτόπουλο στον φούρνο, το οποίο είναι έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά. Για γαρνιτούρα φτιάχνει baby πατάτες με μία ιδιαίτερη, πρωτότυπη και εύκολη τεχνική.

Το μενού ολοκληρώνεται με τάρτα κρεμ μπρουλέ. Ο Άκης παρασκευάζει πρώτα τη σοκολατένια βάση της τάρτας και στη συνέχεια τη μυρωδάτη κρέμα. Γεμίζει ομοιόμορφα την τάρτα με την κρέμα και την ψήνει στον φούρνο. Στο τέλος, την πασπαλίζει με ζάχαρη για να πετύχει την επικάλυψη της κρεμ μπρουλέ με την τραγανή καραμέλα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα νέα για την τηλεόραση και όχι μόνο!