Kitchen Lab: Ένα μενού τριών πιάτων από τον Άκη Πετρετζίκη!

Άκης Πετρετζίκης

Σήμερα στις 16:50 στον Alpha.

Το Σάββατο ετοιμάζει ένα μενού τριών πιάτων. Για πρώτο πιάτο μαγειρεύει σουφλέ σπανάκι, στο οποίο βάζει τραχανά, τυρί κρέμα, φέτα και μυρωδικά.

Το κυρίως πιάτο της ημέρας είναι το σπετσοφάι. Ο σεφ σιγοβράζει χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές μέσα σε σάλτσα από φρέσκες ντομάτες και κόκκινο κρασί. Το συνοδεύει με φέτα και φρυγανισμένο ψωμί.

Για επιδόρπιο φτιάχνει σεκέρ παρέ, ένα αγαπημένο πολίτικο γλυκό. Πρόκειται για αφράτα σιροπιαστά μπισκότα που περιέχουν ολόκληρο αμύγδαλο. Ο Άκης ετοιμάζει πρώτα τη ζύμη, έπειτα πλάθει τα σεκέρ παρέ, προσθέτει τα αμύγδαλα και ψήνει τα γλυκά στον φούρνο. Τα σιροπιάζει ζεστά, με επίσης ζεστό σιρόπι από χυμό πορτοκάλι αρωματισμένο με τζίντζερ. Αφήνει τα σεκέρ παρέ να απορροφήσουν το σιρόπι και τα σερβίρει.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την τηλεόραση και όχι μόνο!