Καθηλώνει η Δώρα Χρυσικού για το δύσκολο χειρουργείο της: «Γιατρέ, μου την αφήσατε ή την αφαιρέσατε τη μήτρα;»

Δώρα Χρυσικού

"Ουσιαστικά οι γιατροί ανοίγουν όλη την κοιλιά, υπάρχει μια μεγάλη τομή που ξεκινάει από την κορυφή του στήθους μέχρι χαμηλά" εξηγεί η Δώρα Χρυσικού.

Σε μια εξομολόγηση ψυχής προχώρησε η Δώρα Χρυσικού, το Σάββατο, όταν βρέθηκε καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη στο πλατό της εκπομπής «Όλα για τη ζωή μας του MEGA. Μάλιστα, η δημοφιλής ηθοποιός και πρωταγωνίστρια εστίασε στις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε όταν διαγνώστηκε με ορώδη καρκίνο των ωοθηκών την ώρα που προσπάθησε να γίνει για πρώτη φορά μητέρα.

Ειδικότερα, η Δώρα Χρυσικού εξομολογήθηκε πως «επειδή ο γιατρός μου κατάλαβε ότι κάτι υπήρχε εκεί πέρα, κάναμε μια λαπαροσκοπική αφαίρεση της μιας ωοθήκης και βρέθηκε στη βιοψία ότι είχα ορώδη καρκίνο των ωοθηκών Εκεί πια έπρεπε να προβώ στη λεγόμενη επέμβαση, η οποία λέγεται ολική υστερεκτομή όπου και αφαιρέθηκαν όλα τα εσωτερικά όργανα. Δηλαδή η μήτρα, οι ωοθήκες, οι σάλπιγγες και κάποια επιπρόσθετα που έπρεπε στη δική μου περίπτωση».

«Η συγκεκριμένη είναι μια επώδυνη επέμβαση διότι ουσιαστικά οι γιατροί ανοίγουν όλη την κοιλιά. Υπάρχει μια μεγάλη τομή που ξεκινάει από την κορυφή του στήθους μέχρι χαμηλά και πέραν του ότι ενέχει το να σε ανοίξουν από πάνω μέχρι κάτω, όπως είναι ο πόνος και το βάρος που μπορεί να αισθάνεσαι, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι επί της ουσίας η γυναίκα που αφαιρεί τις ωοθήκες και τη μήτρα της μπαίνει σε μια απότομη, αιφνίδια εμμηνόπαυση».

«Τα απόνερα της επέμβασης, το απότοκο, ειδικά σε μια νέα γυναίκα, είναι πάρα πολύ σοβαρά. Μέσα από αυτή την ιστορία εγώ συνειδητοποίησα, αυτό είναι και το μαγικό, ότι δεν ήθελα παιδί. Οπότε πάντα λέω πως ένα αγέννητο παιδί έσωσε τη ζωή μου. Μέσα από αυτή την ιστορία, που πια δεν μπορούσα να κάνω παιδί, συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδί. Φυσικά αν το ήθελα, δεν θα έμενα γεγονός ότι η ίδια δεν μπορώ να φέρω στον κόσμο ένα παιδί, θα έβρισκα άλλους τρόπους».

«Όταν είσαι προ τετελεσμένου, είναι μονόδρομος. Οπότε το να σκέφτεσαι περί ακρωτηριασμού, το οποίο είναι πάρα πολύ σωστό γιατί έχει να κάνει πάρα πολύ με τη γυναικεία φύση και το στήθος και η μήτρα, δεν πρέπει να σου στερεί τίποτα από αυτό που αισθάνεσαι. Από την γυναικεία σου υπόσταση και φύση, γιατί είμαστε πολύ παραπάνω από πέντε όργανα» τόνισε, ακόμα, η Δώρα Χρυσικού στην εκπομπή υγείας του Μεγάλου Καναλιού. «Από την αρχή επέλεξα να είμαι ενεργητικός ασθενής και να εμπλακώ στη θεραπεία μου. Είπα στους γιατρούς μου από την αρχή ότι θέλω να ξέρω όλα τα στάδια που πρέπει να περάσουμε. Τις παρενέργειες, τις χημειοθεραπείες, τι φάρμακα παίρνω».

«Στη δική μου περίπτωση μού είπαν: «Είναι η πρόθεση μας να σας κρατήσουμε τη μήτρα, όμως οφείλω να σας πω ότι αν δω το οτιδήποτε μέσα στο χειρουργείο, θα ήταν ιατρικό έγκλημα να σας την αφήσω, κα. Χρυσικού. Πρέπει να το γνωρίζεται αυτό». Το πρώτον πράγμα λοιπόν που ρώτησα, όταν ξύπνησα από τη νάρκωση, ήταν: «Γιατρέ, μου την αφήσατε τη μήτρα ή μου την αφαιρέσατε;». «Κα. Χρυσικού, δυστυχώς έπρεπε να σας την αφαιρέσω» μου είπε».