Κατερίνα Ντούσκα: «Στη σκηνή της Eurovision 2019 θα δείτε μια επανάσταση αγάπης»!

Eurovision 2019

"Είναι μια νέα περιπέτεια, έχουμε κάθε μέρα κι από ένα δράμα να διαχειριστούμε, όμως νιώθω πιο δυνατή από ποτέ".

Πρόβες, δοκιμαστικά, επαφές, ταξίδια, συναντήσεις… Αυτή είναι η καθημερινότητα της Κατερίνας Ντούσκα τους τελευταίους δύο μήνες. Και τώρα, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision το βράδυ της Τρίτης 14 Μαΐου 2019, κάνει μια στάση και μιλά στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο για όλο αυτό που έζησε…

Πώς είναι η εμπειρία από την προετοιμασία της Eurovision;

«Έχει υπάρξει με διαφορά η πιο εντατική περίοδος της ζωής μου, όμως αυτή είναι και η φύση της δουλειάς μας, να υπερβαίνεις τα όριά σου σε κάθε βάση. Είναι μια μοναδική εμπειρία, μεγάλη τιμή και ευλογία, με τρομερές απαιτήσεις, που έχει τα καλά και τα κακά της. Είναι μια νέα περιπέτεια, έχουμε κάθε μέρα κι από ένα δράμα να διαχειριστούμε, όμως νιώθω πιο δυνατή από ποτέ».

Έχεις άγχος για όλο αυτό που θα συμβεί;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλλιτέχνης που δεν έχει άγχος, απλώς προσπαθείς να το δουλεύεις, να το μετριάζεις και να μη χάνεις την ουσία. Κάνουμε μουσική για να προσφέρουμε χαρά».

Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει;

«Υπάρχουν πράγματα που τρομάζουν κάθε επαγγελματία. Ας πούμε, το να είμαι τεχνικά ασφαλής, να είναι σωστός ο ήχος και το τάιμινγκ, να μην πέσεις, να μη σκιστεί το ρούχο σου, να είσαι στη σωστή φόρμα. Κάνεις οτιδήποτε μπορείς για να έχεις την ιδανική απόδοση. Όμως ακόμα και σε μικρή σκηνή να εμφανιστείς, το συναίσθημα είναι πάλι το ίδιο, το άγχος δεν αφήνει τον καλλιτέχνη. Η Αντέλ, για παράδειγμα, στην περιοδεία της, λίγο πριν βγει στη σκηνή κάνει εμετούς».

Αισθάνεσαι μεγάλος βάρος στις πλάτες σου, που εκπροσωπείς την πατρίδα σου;

«Είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη και μια ώριμη απόφαση, αφού το σκέφτηκα πολύ καιρό πριν πω το ναι. Το πιο σημαντικό θεωρώ πως είναι να κάνεις τον εαυτό σου υπερήφανο. Η μουσική είναι κάτι υποκειμενικό, μπορεί να αρέσεις, μπορεί και όχι. Το θέμα είναι να δώσεις το 1.000% του εαυτού σου και, αν το πετύχεις αυτό, αποδέχεσαι κάθε θέση, κάθε κατάταξη».

Τι σε έχουν συμβουλέψει οι δικοί σου άνθρωποι;

«Μου έχουν πει να το ευχαριστηθώ και να μην έχω άγχος. Όσοι με αγαπούν πιστεύουν σε μένα και μου υπενθυμίζουν την αξία μου, αυτό δηλαδή που κάνει ο περίγυρος, η οικογένεια, οι κοντινοί φίλοι του καθενός μας. Άγχος δικό τους είναι να είμαι εγώ καλά και να το χαρώ».

Δευτερόλεπτα πριν ανέβεις στη σκηνή στο Τελ Αβίβ τι θα έχεις μαζί σου για γούρι;

«Δεν πιστεύω σε αυτά, στα αντικείμενα δηλαδή. Πιστεύω στους ανθρώπους. Είμαι λοιπόν πολύ τυχερή που στη Eurovision θα έχω μαζί μου τον αδελφό μου, τους φίλους μου και τους συνεργάτες μου. Αυτοί είναι βράχοι για μένα και αυτοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία μου. Αυτοί θα είναι τα γούρια μου».

Μιλώντας για τη σκηνή της Eurovision, τι να περιμένουμε να δούμε από σένα;

«Θα δείτε μια επανάσταση αγάπης! Στη σκηνή θα είμαστε έξι γυναίκες και θα υπάρχει ένας κοινός κώδικας ανάμεσα στο βιντεοκλίπ και σε αυτό που ετοιμάσαμε, όμως θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό, πιο ώριμο και πιο δυναμικό».

Θα απογοητευτείς αν δεν φέρεις μια καλή θέση για την Ελλάδα ή αυτό είναι ένας διαγωνισμός και πάει, τέλειωσε, πάμε γι’ άλλα;

«Εννοείται πως πάμε γι’ άλλα, προχωράμε. Η Eurovision δεν είναι σκοπός ζωής, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, μια μεγάλη χαρά και τιμή, όμως ο δρόμος του κάθε καλλιτέχνη είναι μακρύς. Συνεπώς είναι θλιβερό να νιώθει κάποιος πως εκεί τελειώνουν όλα. Σημασία στη ζωή έχει πόσες φορές σηκωνόμαστε και όχι πόσες φορές πέφτουμε! Τους τελευταίους μήνες η ζωή μου κινείται σε τρομερά εντατικούς ρυθμούς. Βασικά η ζωή μου αυτό το διάστημα είναι αποκλειστικά η Eurovision, σχεδόν δεν υπάρχω έξω από τον διαγωνισμό! Θέλω να ανταμειφθούν οι κόποι οι δικοί μου και της ομάδας μου, να το χαρούμε, να είμαστε καλά με τους εαυτούς μας και να αποδεχτούμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα έρθει, αφού, όπως είπα, η μουσική είναι υποκειμενική».

Πού αφιερώνεις το «Better love»;

«Εκείνη τη στιγμή που θα βρίσκομαι στη σκηνή θα το αφιερώσω σε όλους όσοι θα μας παρακολουθούν. Το τραγούδι “φεύγει” από μένα, έχει έναν χαρακτήρα συλλογικό και μπορεί να φέρει τον κόσμο μαζί».

Με την Τάμτα, που εκπροσωπεί την Κύπρο, έχετε μιλήσει; Έχεις ακούσει το «Replay» και τι της εύχεσαι;

«Της εύχομαι τα καλύτερα. Θα σκίσει. Είναι μια καταπληκτική τραγουδίστρια, μια ξεχωριστή φωνή και επαγγελματίας, με φοβερό στιλ. Η Τάμτα ξέρει πολύ καλά τι κάνει και το “Replay” τής ταιριάζει πολύ. Χαίρομαι που υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσά μας. Έχουμε μιλήσει με μηνύματα, δεν έχουμε όμως καταφέρει να βρεθούμε, γιατί τρέχουμε σαν τρελές όλη μέρα. Έχουμε δώσει ραντεβού στο Τελ Αβίβ, για να το διασκεδάσουμε και να παρτάρουμε μαζί!»