Κατερίνα Μάρκου: «Είχα εμμονή να κάνω παιδί κι έκανα κάθε τρεις μήνες εξωσωματική»

Κατερίνα Μάρκου

«Καμιά γυναίκα που μπαίνει στη διαδικασία της εξωσωματικής δεν σταματά να ελπίζει. Ένιωθα ότι έφταιγα εγώ που δεν μπορούσα να μείνω έγκυος».

Στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” της Ελεονώρας Μελέτη βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης η Κατερίνα Μάρκου. Η πρώην βουλευτής της ΝΔ μίλησε για τις αμέτρητες εξωσωματικές που έκανε σε μια εμμονική, όπως είπε χαρακτηριστικά, προσπάθεια να αποκτήσει δικό της παιδί.

Περιέγραψε τις δύσκολες ώρες μετά από κάθε αποτυχημένη προσπάθεια και δήλωσε μετανιωμένη που δεν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο της υιοθεσίας πολλά χρόνια νωρίτερα. Τον περασμένο Μάιο ωστόσο, μετά από ακόμα μια αποτυχημένη προσπάθεια, έγινε μητέρα υιοθετώντας ένα αγόρι 2,5 ετών το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι γονείς του.

«Στα 22 μου κατάλαβα ότι ήταν δύσκολο να μείνω έγκυος. Έκανα εξωσωματική κάθε τρεις μήνες, δεν θυμάμαι πόσες έχω κάνει συνολικά. Είχα εμμονή να κάνω παιδί κι έκανα συνέχεια εξωσωματικές. Όταν είδε ο σύζυγός μου πόσο επίπονη ήταν η εξωσωματική, μου πρότεινε να υιοθετήσουμε ένα παιδί.

Καμιά γυναίκα που μπαίνει στη διαδικασία της εξωσωματικής δεν σταματά να ελπίζει. Ένιωθα ότι έφταιγα εγώ που δεν μπορούσα να μείνω έγκυος. Όσο σφίγγει το χρονικό περιθώριο, τόσο χάνουμε οι γυναίκες το μέτρο των εξωσωματικών.

Μετάνιωσα για τις τόσες εξωσωματικές, έπρεπε να ξεκινήσω τη διαδικασία υιοθεσίας από τα 25 μου. Υπάρχουν κι άλλο τρόποι να γίνουμε γονείς και να νιώσουμε πλήρεις. Το πρώτο σαββατοκύριακο που φιλοξένησα το παιδί, είχα την ελπίδα ότι θα γίνει δικό μου», είπε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Μάρκου.