Κατερίνα Διδασκάλου: «Όταν μου είπαν για το ρόλο στο Μαύρο Ρόδο, αποφάσισα να κλειστώ σε μοναστήρι για μια εβδομάδα»

Κατερίνα Διδασκάλου

Καλεσμένη του «Χαμογέλα και Πάλι!» ήταν η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου, η οποία μίλησε για την επαγγελματική της πορεία, τον έρωτα και τα παιδιά της.

Η ταλαντούχα και γοητευτική ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου βρέθηκε στην παρέα της Σίσσυς Χρηστίδου δίνοντας μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ξεκινώντας την κουβέντα από τον ρόλο της στις «Άγριες Μέλισσες», όπου υποδυόταν τη Μυρσίνη, έναν αμφιλεγόμενο χαρακτήρα, που ωστόσο αγαπήθηκε πολύ από το κοινό αναφέρει πως «ο κόσμος τελικά έχει ένα πολύ καλό ένστικτο ως θεατής, είτε για την τηλεόραση είτε για το θέατρο».

Ερωτώμενη για τα τρία χρόνια συμμετοχής της στην πολυαγαπημένη σειρά απάντησε: «Ήταν υπέροχα! Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι απάντηση σε προσευχές, ως σκηνοθέτης. Τον ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ γιατί ήμουν η πρώτη του επιλογή σε έναν ρόλο που μου έδωσε πολύ όμορφες στιγμές και ερμηνείες».

Αναφορικά με τον ρόλο της στη νέα σειρά του MEGA, «Μαύρο Ρόδο» είπε πως υποδύεται μία ηγουμένη σε μοναστήρι, τονίζοντας πως είναι ένας ρόλος κόντρα με την ίδια, καθώς είναι άνθρωπος «κοσμικός».

«Είμαι ένας άνθρωπος που σέβομαι το σύμπαν που μας διέπει, δεν δογματίζομαι ούτε με τη μία πλευρά, ούτε με την άλλη, γιατί το θεωρώ λάθος» συμπλήρωσε.

Αποκάλυψε πως όταν διάβασε το σενάριο της σειράς και μίλησε και με τον σκηνοθέτη, αποφάσισε πως για να μπορέσει να αποδώσει τον ρόλο της, πρέπει να κλειστεί σε μοναστήρι για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

«Το έκανα στο Ρέθυμνο στην Αγία Ειρήνη και ήταν μία μαγική εμπειρία από όλες τις απόψεις γιατί αντιμετώπισα μία ανοιχτή αγκαλιά, καθόλου έναν κλειστό και φοβισμένο κύκλο, μία ηγουμένη, πολύ φωτεινό άνθρωπο με πυγμή» προσέθεσε.

Ερωτώμενη εάν αυτή η εμπειρία της άλλαξε τη σχέση με την εκκλησία, απάντησε πως δεν είναι από τους ανθρώπους που θα πηγαίνουν στη λειτουργία κάθε Κυριακή, ωστόσο όταν περνά απ’ έξω έχει την ανάγκη να μπει μέσα και να προσευχηθεί.

Στην ερώτηση εάν νιώθει χορτασμένη από έρωτα, διερωτάται η ίδια: «Χορταίνεται ο έρωτας;».

Και συνεχίζει εξηγώντας πως ο έρωτας ως συναίσθημα δεν περιορίζεται μονάχα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου και δηλώνει πως «έχει έρωτα με τα παιδιά της».

Η Κατερίνα Διδασκάλου ολοκληρώνει φέτος ύστερα από 11 χρόνια, την παράσταση «Η πόρνη από πάνω», με τις τελευταίες δύο παραστάσεις να είναι στις 15 και 18 Σεπτεμβρίου.

Η θεατρική της πορεία όμως, συνεχίζεται με την παράσταση «Χελιδόνι» στο θέατρο Μουσούρη, με πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου.