Κατερίνα Διδασκάλου: Η ζωή, ο έρωτας και το φινάλε της Μυρσίνης στις Άγριες Μέλισσες

Κατερίνα Διδασκάλου

Δείτε όλα όσα είπε η Κατερίνα Διδασκάλου σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη έδωσε η Κατερίνα Διδασκάλου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη σχέση με τα παιδία της, τον έρωτα, τη ζωή της και τις Άγριες Μέλισσες.

«Μου έδιναν πάντα τα μεγαλύτερα και δυσκολότερα ποιήματα στις γιορτές του σχολείου γιατί μιλούσα δυνατό, καθαρά και τα μάθαινα γρήγορα. Ήμουν άριστη μαθήτρια. Όταν βρέθηκα με υποτροφία στα 20 μου στη Νέα Υόρκη, που ήταν και είναι η Μέκκα των τεχνών, ήταν κάτι το καταπληκτικό. Στη Νέα Υόρκη απέκτησα τις κόρες μου, δε φοβήθηκα ποτέ την οικογένεια ή ότι ένα παιδί μπορεί να σε πάει πίσω.

Κατά κάποιον τρόπο τα παιδιά μου με έσωσαν με όλες τις έννοιες, με γείωσαν και κατάλαβα την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Οι κόρες μου με είδαν ανταγωνιστικά στην εφηβεία. Η Μαρκέλλα γύρισε και μου είπε ‘ποια νομίζεις ότι είσαι; Επειδή σου στέλνουν λουλούδια’. Όταν η κόρη μου μού είπε πως ο συμμαθητής της ήθελε να με παντρευτεί, το αντέστρεψα και της είπα ‘τι να με κάνει εμένα την γριά; Εσένα θέλει’. Πάντα έλεγα στον γιο μου να φέρεται στα κορίτσια όπως εκείνος θα ήθελε να φέρονται τα αγόρια στις αδελφές του», είπε αρχικά η Κατερίνα Διδασκάλου.

Η Κατερίνα Διδασκάλου είπε στη συνέχεια: «Ναι, είμαι ερωτευμένη. Είμαι ερωτευμένη με τη ζωή που μου έχει φέρει έναν άνθρωπο με τον οποίο νιώθω τόσο καλά. Όπως πολύ καλά λέει ο αγαπημένος μου, ‘το ζητούμενο είναι η ερωτική χημεία να εξελιχθεί σε αγάπη, δυαδικότητα, συντροφικότητα. Δεν είναι το πιο απλό πράγμα να ανακοινώσεις ως μαμά στα παιδιά ότι είσαι ερωτευμένη, αλλά τα παιδιά μου είναι γενναία».

Για την πιο δύσκολη σκηνή που γύρισε στις Άγριες Μέλισσες, η Κατερίνα Διδασκάλου ανέφερε: «Η δυσκολότερη σκηνή που έπρεπε να γυρίσω ως Μυρσίνη στις Άγριες Μέλισσες ήταν η σκηνή που βρήκαν τον γιο της, Σέργιο, νεκρό στο πρώτο επεισόδιο. Θα ήθελα η Μυρσίνη να βρει την κάθαρση, να βρει ειρήνη μέσα της για να συγχωρέσει τον εαυτό της, τις φόνισσες του γιου της και τον γιο της. Τη Μυρσίνη την βλέπω με τον Δούκα στο πλευρό της. Η σχέση Δούκα και Μυρσίνης δε γίνεται να διαρραγεί και θεωρώ πως είναι σχεδόν ο ορισμός του τέλειου ζευγαριού».

Σχετικά με τις αισθητικές επεμβάσεις, η Κατερίνα Διδασκάλου είπε: «Δεν είναι εύκολη η απόφασή μου να μην επέμβω στο πρόσωπό μου και δεν κρύβω ότι συχνά-πυκνά το σκέφτομαι. Οφείλω στον εαυτό μου και στον κόσμο να διατηρήσω την έκφραση και την εκφραστικότητα που απαιτούνται από τη δουλειά μου, να μη γίνω μια μάσκα».