Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Σε ηρωίδες που πέρναγαν κατεστραμμένες περιόδους συναντούσα τον εαυτό μου»

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

"Ο σεξισμός είναι διάχυτος σήμερα. Το βλέπουμε και στον δημόσιο λόγο, στα σχόλια και στα κουτσομπολιά" υπογραμμίζει, επίσης, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συνάντησε η Ναταλία Αργυράκη, το μεσημέρι του Σαββάτου, με την κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» στον Alpha. Μεταξύ άλλων, δε, η σημαντική μας πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε τόσο στην καλλιτεχνική της διαδρομή, όσο και τον σεξισμό που χαρακτηρίζει τη σημερινή κοινωνία αλλά και τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον καλλιτεχνικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη εξομολογήθηκε πως «από τα νεανικά μου βήματα, όταν έπρεπε να παίξω την μοιραία γυναίκα, δεν αισθανόμουν καθόλου άνετα μέσα σε αυτό. Αντίθετα, όταν η ηρωίδα μου πέρναγε σε πιο κατεστραμμένες περιόδους της ήμουν ευτυχής γιατί εκεί συναντούσα τον εαυτό μου».

«Βλέπουμε σήμερα ότι, ενώ οι γυναίκες πραγματικά μέσα από τους αγώνες τους έχουν πλέον κατακτήσει πολλά πράγματα και δικαιώματα, ο σεξισμός είναι διάχυτος. Το βλέπουμε αυτό και στον δημόσιο λόγο, στα σχόλια και στα κουτσομπολιά. Το χειρότερο απ’ όλα βέβαια είναι η έξαρση της έμφυλης βίας. Δεν μπορεί δηλαδή ένας άνδρας να είναι κακοποιητικός στη σχέση με την σύντροφο του και όταν, εκείνη διεκδικεί την ελευθερία της, να φτάνει στο σημείο να την σκοτώνει».

«Ήμουν από τις λίγες γυναίκες που στάθηκα τυχερή. Γιατί από νέο κορίτσι στα καλλιτεχνικά μου βήματα βρέθηκα σε συνεργασίες με πολύ ωραίους ανθρώπους και όταν πια ήρθε η τηλεόραση ήμουν ήδη μια ώριμη γυναίκα και επιπλέον ήμουν η Καρυοφυλλιά. Δεν έτυχε δηλαδή να συναντήσω αυτά τα φαινόμενα που δυστυχώς βίωσαν άλλοι συνάδελφοι μου» συμπλήρωσε, επίσης, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.