Καλλιστώ Βαρδή: Απαντά για πρώτη φορά στη Χριστίνα Μαραγκόζη – «Δεν ήθελε να της ξαναμιλήσει, έγινε μία συζήτηση αλλά όχι εγκάρδια»

Καλλιστώ Βαρδή

"Η Φιλοθέη Μωβ έγινε ένας άλλος άνθρωπος μετά τον θάνατο του πατέρα μου, ίσως έδειξε τον πραγματικό της εαυτό", δηλώνει η κόρη του Αντώνη Βαρδή.

Η Καλλιστώ Βαρδή, η κόρη του Αντώνη Βαρδή και αδελφή του Γιάννη, ανοίγει την καρδιά της στη δημοσιογράφο Βίκυ Δέτσικα και μιλά στην κάμερα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα». Με αφορμή τον σάλο που προκλήθηκε στο πλαίσιο της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο, η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη απαντά για πρώτη φορά στα λεγόμενα των δύο πρώην συζύγων του.

«Ήταν ένα όνειρο ζωής για τον πατέρα μου η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Πήρα πολλή χαρά, έγινε κάτι μεγαλοπρεπές, όπως πραγματικά του αξίζει», δηλώνει αρχικά η Καλλιστώ Βαρδή.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν πατέρα να πει την έκφραση «ευχή και κατάρα στα παιδιά μου». Αυτό δεν υπάρχει πουθενά, ούτε γραπτά, ούτε προφορικά.

Επίσης, όταν έφυγε ο πατέρας μου από τη ζωή, εγώ, ο αδελφός μου και η σύζυγός του πήγαμε το 2015 στη δισκογραφική του εταιρεία τότε για να διοργανώσουμε συναυλία για εκείνον. Οπότε, ήμασταν και οι τρεις πολύ θετικοί σε αυτό, γιατί ήταν όνειρο ζωής του», περιγράφει στη συνέχεια η κόρη του Αντώνη Βαρδή.

«Δεν υπάρχει καλλιτέχνης με 30 χρόνια καριέρας που να μη θέλει μετά τον θάνατό του να γίνει μία συναυλία προς τιμήν του, είτε είναι εν ζωή είτε όχι, και να ακουστούν τα τραγούδια του», τονίζει χαρακτηριστικά.

Για τις δηλώσεις της τελευταίας συζύγου του πατέρα της και την πρόσφατη διαμάχη της με τον αδελφό της, Γιάννη Βαρδή, η Καλλιστώ Βαρδή αναφέρει: «Ο χαρακτήρας της Φιλοθέης Μωβ άλλαξε ριζικά λίγο πριν φύγει ο πατέρας μου από τη ζωή και αμέσως μετά τον θάνατό του. Είχε μία τρομακτική άρνηση, όταν εκείνος ήταν πολύ βαριά άρρωστος με πνευμονία, να τον πάμε σε νοσοκομείο.

(Η Φιλοθέη Μωβ) έγινε ένας άλλος άνθρωπος, ίσως έδειξε τον πραγματικό της εαυτό. Θεωρώ ότι εγώ και ο αδελφός μου είμαστε πολύ τίμιοι απέναντί της, παρότι τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι όπως τα ήθελε ο πατέρας μου. Παρ’ όλα αυτά, επειδή τη θεωρούσαμε δικό μας άνθρωπο, ο αδελφός μου υπέγραψε για τον πολιτικό τους γάμο, σε μία φάση που ο πατέρας μου δεν ήταν σε θέση να πάρει ο ίδιος αποφάσεις για τη ζωή του».

Κλείνοντας, η Καλλιστώ Βαρδή δίνει τη δική της απάντηση και στη Χριστίνα Μαραγκόζη, σχετικά με την επιλογή να μην καλεστεί στην τιμητική συναυλία στη μνήμη του πατέρα της.

«Ο πατέρας μου με την κυρία Μαραγκόζη δεν μιλούσαν για πάρα πολλά χρόνια για δικούς τους λόγους. Οπότε, το 2016 που πήγε να γίνει μία ακόμα συναυλία, δεν είχε τη διάθεση να την καλέσει. Οπότε, εγώ και ο αδελφός μου πολύ απλά ακολουθήσαμε τα θέλω του.

Επειδή προς το τέλος του μπαμπά μου ήμασταν κάθε μέρα μαζί και η κυρία Μαραγκόζη δήλωσε ότι τότε έκαναν μία πολύ εγκάρδια συζήτηση, θέλω απλά να ξεκαθαρίσω ότι υπήρξε συζήτηση αλλά δεν ήταν εγκάρδια, το αντίθετο. Ήταν άλλος ένας λόγος που δεν ήθελε να της ξαναμιλήσει», επισημαίνει χαρακτηριστικά.