Καλλίδης και Ψυχούλη μαγειρεύουν μαζί

Ασχολούνται και οι δύο πολλά χρόνια με τη γαστρονομία και ο καθένας έχει τη δική του εκπομπή μαγειρικής.

 Ο Βασίλης Καλλίδης μαγειρεύει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη παρουσιάζοντας και δική του εκπομπή, τη «Νόστιμη γη» στον ALPHA, ενώ η Ελένη Ψυχούλη δίνει τις συμβουλές μαγειρικής μέσα από την εκπομπή της «Chef στον αέρα, στον ΣΚΑΪ. Η Ελένη Ψυχούλη και ο Βασίλης Καλλίδης γνωρίζονται πολλά χρόνια και την Κυριακή θα τους δούμε μαζί εν δράσει στην κουζίνα, απολαμβάνοντας τις… ομορφιές της νόστιμης ελληνικής γης.

Πριν από λίγο καιρό ο Βασίλης Καλλίδης επισκέφτηκε το Πήλιο και τον Βόλο για την εκπομπή του και όπως μου είπε «Αυτό το ταξίδι το ονόμασα “Ταξίδι των ανατροπών”! Ανατροπή πρώτη: Το πάρτι! Μας είχαν καλέσει φοιτητές του Βόλου για πάρτι – γλέντι σε στέκι τους. Το προηγούμενο βράδυ όμως,, τα πάντα ήρθαν ανάποδα. Και φυσικά, επειδή μας αγαπάει ο Θεός της “Νόστιμης γης”, βρέθηκε η λύση.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» Γιάννης Κίτσιος κανόνισε και έστησε τρικούβερτο γλέντι μέσα σε 5 ώρες! Τσίπουρα, τι άλλο; Μεζέδες, τι άλλο; Και χορός! Και φυσικά, μαγείρεψα με τη βοήθεια 5 χαμογελαστών γυναικών! Ανατροπή δεύτερη: Η βόλτα! Θα κάναμε βόλτα στο λιμάνι με ένα καΐκι. Τελευταία στιγμή, το καΐκι παρουσίασε μηχανικά προβλήματα! Μας έσωσε το ρυμουλκό των τσιμέντων και η βόλτα έγινε μεγαλειώδης! Το αποκορύφωμα ήταν ότι είδαμε δελφίνια να κολυμπούν στο λιμάνι! Ασύλληπτο! Ανατροπή τρίτη: Η βροχή! Τα μαγειρέματα στους δρόμους της πόλης και στην παραλία ακυρώθηκαν. Ευτυχώς, μας άνοιξαν τα μαγαζιά τους και μας καλοδέχτηκαν αγαπημένοι φίλοι. Περάσαμε τέλεια, φυσικά, γιατί είχαμε και μουσικές εκπλήξεις”!

Αυτή την Κυριακή λοιπόν, 16 Φεβρουαρίου, στις 20:00, ο Βασίλης Καλλίδης μέσα από την εκπομπή του «Νόστιμη γη» στον ALPHA μας ταξιδεύει στον Βόλο και στο Πήλιο όπου επισκέπτεται παλιά και νέα μαγαζιά που έγραψαν και γράφουν ιστορία στην πόλη με τις γαστρονομικές τους προτάσεις, ενώ μας ξεναγεί και στα μαθητικά ζαχαροπλαστεία, στα μοντέρνα τσιπουράδικα και στα παραδοσιακά τυράδικα.

Σίγουρα όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να δούμε τη συνάντηση του Βασίλη με την «αντίπαλό» του στο τηλεοπτικό τοπίο, την Ελένη Ψυχούλη, που όπως μου τόνισε «Όταν συναντάς τους αγαπημένους σου φίλους, ξεχνάς όλες τις δυσκολίες. Συνάντησα την πολυαγαπημένη μου φίλη, την Ελένη Ψυχούλη, η οποία έχει μετακομίσει στον Βόλο, αφήνοντάς με μόνο μου στην Αθήνα! Μαγειρέψαμε μαζί στο εστιατόριό της και αναπολήσαμε τα παλιά και τα γλέντια που κάναμε στον Βόλο».

Έτσι, Βασίλης και Ελένη αναλαμβάνουν δράση στην κουζίνα του εστιατορίου και μαγειρεύουν μια εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας, βολιώτικα τυριά και σουτζούκι Αδάνων, μια γρήγορη ψαρόσουπα τηγανιού, μια λαχταριστή ταραμοσαλάτα με ψωμί του τοστ, μια μακαρονάδα με τόνο Αλοννήσου και μια πλούσια σαλάτα με καπνιστό σκουμπρί και τσίρο. Μία τηλεοπτική συνάντηση, δύο έμπειρων και καταξιωμένων στο χώρο τους, που θεωρείται σίγουρο ότι οι τηλεθεατές θα απολαύσουν!

Γρηγόρης Μελάς