Jada Pinkett Smith: Τα βάζει με την Ακαδημία για τον αποκλεισμό των μαύρων από τα Όσκαρ!

«Δεν σας παρακαλάμε άλλο!»

Η ερμηνεία του Will Smith στο “Concussion” αγνοήθηκε από την Ακαδημία και η σύζυγος του Jada Pinkett Smith δεν έκρυψε ούτε στιγμή τη δυσαρέσκεια της για το γενικότερο αποκλεισμό των μαύρων από τις υποψηφιότητες που ανακοίνωσε η Ακαδημία. Τη φετινή χρονιά, στην κατηγορία για καλύτερη ερμηνεία και οι 20 υποψήφιοι είναι λευκοί.
«Στα Όσκαρ οι έγχρωμοι άνθρωποι είναι καλοδεχούμενοι για να δώσουν τα βραβεία, ακόμα και να ψυχαγωγήσουν, αλλά σπάνια αναγνωριζόμαστε για τα καλλιτεχνικά μας επιτεύγματα έγραψε στο twitter της η ηθοποιός και συνέχισε: «Μήπως θα έπρεπε όλοι οι μαύροι καλλιτέχνες να απέχουν μαζικά από τα βραβεία; Οι άνθρωποι μπορούν μόνο να μας συμπεριφέρονται με τον τρόπο που τους επιτρέπουμε. Με εκτίμηση και μεγάλη απογοήτευση.»

 

At the Oscars…people of color are always welcomed to give out awards…even entertain, but we are rarely recognized…

Δημοσιεύτηκε από Jada Pinkett Smith στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Η Jada Pinkett Smith συνεχίζοντας δημοσίευσε στα social media την Κυριακή ένα βίντεο μέσα από το οποίο καλεί να επικεντρώσουν τις δυνάμεις τους στις κοινότητες τους και σε προγράμματα που να αφορούν τους ίδιους και που τους προσδιορίζουν με τρόπους που οι ίδιοι θεωρούν ταιριαστούς, αντάξια των mainstream. «Δεν γίνεται άλλο να ζητιανεύουμε την αγάπη, την αναγνώριση και το σεβασμό καμιάς ομάδας» λέει η ηθοποιός ξεκαθαρίζοντας τη στάση της ως προς την Ακαδημία.

 

We must stand in our power!

We must stand in our power.

Δημοσιεύτηκε από Jada Pinkett Smith στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016