Ιβάν Σβιτάιλο: «Κουβαλούσα μια μόνιμη μελαγχολία, με την απώλεια όμως το έλυσα το θέμα μου»

Ιβάν Σβιτάιλο:

"Σταμάτησα να κουβαλάω αυτό το μόνιμο σκοτάδι μέσα μου" δηλώνει ο Ιβάν Σβιτάιλο.

Τον Ιβάν Σβιτάιλο φιλοξένησαν η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, το Σάββατο, στο πλατό της εκπομπής «Δύο στις 10» με αφορμή τη συμμετοχή στη σειρά «Στα σύρματα» της ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, ο γοητευτικός ηθοποιός και χορευτής αναφέρθηκε στην απουσία του πατρικού προτύπου από την ζωή του καθώς και την απώλεια του πατέρα του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιβάν Σβιτάιλο εκμυστηρεύτηκε πως «πέρα από την απώλεια ενός γονιού, φαντάζομαι πως ο θάνατος του πατέρα μου ήταν κομβικός γιατί το μοντέλο του πατέρα το παίρνεις εσύ και νομίζω ότι σε διαμορφώνει. Είναι δηλαδή η στιγμή που πρέπει να πάρεις τις αποφάσεις σου, να αναλάβεις σαν επόμενη γενιά και νομίζω ότι ήταν μια κομβική στιγμή για μένα γιατί έπρεπε πραγματικά να ενηλικιωθώ».

«Εξαιτίας του ότι ο πατέρας μου απείχε και υπήρχε αυτό το κενό μόνιμα, κουβαλούσα μια μελαγχολία σε μια μόνιμη βάση. Δηλαδή παρατηρούσα τον εαυτό μου να μην μπορώ να χαρώ όταν θα έπρεπε να χαίρομαι. Νομίζω ότι με την απώλεια αυτήν, όμως, το έλυσα το θέμα μου. Έκανα στην άκρη αυτή τη μελαγχολία και είπα πως θα σταματήσω να κουβαλάω αυτό το μόνιμο σκοτάδι μέσα μου και θα μπω σε μια διαδικασία να ανακαλύψω τον εαυτό μου χωρίς τα φορεμένα και χωρίς αυτά που μπορεί να φανταζόσουν και να μην τα είχες».

«Ήμουν ένα αγόρι, το οποίο μεγάλωνε και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο πατέρας του δεν τον έχει δει ούτε σε μια παράσταση. Ήμουν αρτιμελής και υγειής, είχα στόχους στη ζωή μου, κατάφερνα πράγματα με σταθερά βήματα σιγά σιγά και πάντα μου έλειπε να το μοιραστώ αυτό μαζί του. Νομίζω πως σε κάθε παιδί θα του έλειπε» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Ιβάν Σβιτάιλο στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.