«Ήθελα να φύγω από το MasterChef στην αρχή λόγω της απουσίας του παιδιού μου»

MasterChef

Κι όμως, έμεινε στο MasterChef τεσσερισήμιση μήνες!

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο MasterChef την φετινή σεζόν μίλησε από καρδιάς πρώην διαγωνιζόμενη. Ο λόγος για την Λία Μακροστεργίου που μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο.

Πως βρέθηκε στο MasterChef;

Ήταν μια απόφαση της στιγμής. Όταν συμπλήρωσα την αίτηση, δεν ήμουν σίγουρη αν τελικά θα πηγαινα. Παρακολουθούσα πάντα το MasterChef, αλλά δεν μπορούσα να λάβω μέρος γιατί η κόρη μου ήταν πολύ μικρή. Τώρα που είναι 4,5 ετών ήταν η ιδανική στιγμή. Διότι και του χρόνου που θα πάει στην Α’ Δημοτικού δεν θα την άφηνα, γιατί ξέρω πόσο σημαντική είναι για ένα παιδί η πρώτη του χρονιά στο σχολείο. Οπότε ή θα γινόταν τώρα ή ποτέ. Από την άλλη, ήμουν σε μια φάση της ζωής μου κπου αναζητούσα κάτι παραπάνω. Ή θα έμενα στο μαγειρείο μου και θα έφτιαχνα παστίτσιο και μουσακά για μια ζωή ή θα αναζητούσα έναν τρόπο για να εξελιχθώ. Όταν με πήραν τηλέφωνο για να περάσω από οντισιόν, το συζήτησα με τα μέλη της οικογένειας μου και μου διέλυσαν τους φόβους που είχα, για το παιδί κυρίως, γιατί ήξερα ότι θα ήταν όλοι δίπλα του. Και, για να είμαι ειλικρινής, δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανα τόσο μακριά.

Γιατί το λες αυτό;

Περίμενα ότι θα ήμουν η πρώτη που θα αποχωρούσα. Δεν φανταζόμουν με τίποτα ότι θα έμενα τεσσερισήμιση μήνες στο MasterChef.

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο μέσα στο παιχνίδι;

Η απουσία του παιδιού μου. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Στην αρχή ήθελα να φύγω. Αλλά αφού πέρασαν δυο εβδομάδες που ήμασταν σε καραντίνα και άλλη μια εβδομάδα με τις οντισιόν για να φτάσουμε στα bootcamps, έλεγα από μέσα μου: «Έδωσες έναν μήνα από τη ζωή σου και θα πάει χαμένος;». Οπότε κρατιόμουν μέρα με τη μέρα και έτσι την έβγαλα μέχρι το τέλος.