Ηρώ Μουκίου: «Υπήρξε μία καλή και έντονη σχέση με τον Σωτήρη Μουστάκα»

Μουκίου Μουστάκας

Όσα ανέφερε η Ηρώ Μουκίου για τη γνωριμία της με τον αείμνηστο ηθοποιό.

Στην παρέα του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η Ηρώ Μουκίου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την πορεία της στον χώρο της υποκριτικής, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη γνωριμία και την επαγγελματική σχέση που ανέπτυξε με τον αείμνηστο Σωτήρη Μουστάκα.

«Εγώ δεν έπαιζα στις επιθεωρήσεις αλλά στις πρόζες που έκανε ο Μουστάκας στις κωμωδίες με είχε επιλέξει για πρώτη φορά να κάνω την κόρη του στο «Πρόσεχε τη ντουλάπα», στο Περοκέ μαζί με τον Βουτσά. Και από ‘κει υπήρξε μία πολύ καλή έντονη σχέση και με ξαναπήρε σε άλλη μία δουλειά του, στο «Κλουβί με τις τρελές», μετά τον θάνατο της Αλίκης», περιγράφει η Ηρώ Μουκίου.

«Υπήρχε μία αλληλοεκτίμηση. Και καλά εγώ να τον εκτιμώ και να τον θαυμάζω, το θέμα είναι ότι ήταν αμφίδρομο αυτό σε μένα, σε μία πολύ νέα ηθοποιό. Οι σκηνοθέτες τότε δεν ασχολούνταν μαζί μας, με εμάς που δεν ήμασταν πρώτα γυναικεία ονόματα στην κωμωδία. Πήγαινα λοιπόν και τον ρωτούσα: πώς να το πω, πώς να το κάνω αυτό; Μου έδινε οδηγίες, μου έμαθε το timing», συμπληρώνει η ηθοποιός για τον Σωτήρη Μουστάκα.

«Μαέστρος ήταν ο Μουστάκας, είχε κάνει χιλιόμετρα στο Θέατρο. Έβγαινε στη σκηνή, σταματούσε και η σιωπή του έφερνε χειροκρότημα», σχολίασε από την πλευρά του ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Ήταν και δραματικός ηθοποιός ο Σωτήρης Μουστάκας», τόνισε κλείνοντας η Ηρώ Μουκίου.