Ιωάννης Μελισσανίδης: «Η προσωπική μου ζωή είναι μόνο για μένα»

Ιωάννης Μελισσανίδης

"Ποιον έχει να φοβηθεί ένα παιδί που θέλει να αποκαλύψει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό; Ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα το προστατεύει".

Στην κάμερα της εκπομπής MEGA Καλημέρα μίλησε ο Ιωάννης Μελισσανίδης. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης άνοιξε τα χαρτιά του για τα παιδικά του χρόνια, το bullying που δέχθηκε για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό αλλά και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Ήμουν ένα ανήσυχο παιδί, γι’ αυτό άλλωστε έγινε και «ενοργανίστας». Στο bullying απαντούσα με bullying, αν με προσβάλλεις για την προσωπική μου επιλογή, τη μητέρα ή την αδελφή μου, θα τα «ακούσεις» όπως πρέπει», δηλώνει ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

«Εννοείται πως πρέπει να έχουν δικαίωμα τα ομόφυλα ζευγάρια στο θέμα της τεκνοθεσίας. Το παιδί έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον αγάπης. Έχω σκεφτεί να γίνω γονιός, θα το ήθελα και πιστεύω πως θα ήμουν πολύ καλός», απαντά σε σχετική ερώτηση ο διακεκριμένος πρώην πρωταθλητής.

«Δέχθηκα bullying στο κομμάτι του σεξουαλικού προσανατολισμού από τους δημοσιογράφους στο Σίδνεϋ. Δεν «μάσησα», τους… μάσησα. Ο καθένας να ακολουθεί την καρδιά και την ψυχή του, η απόφαση είναι ξεκάθαρα δική σου», τονίζει ο Ιωάννης Μελισσανίδης στην κάμερα του «MEGA Καλημέρα».

«Ποιον έχει να φοβηθεί ένα παιδί που θέλει να αποκαλύψει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό; Ποιον έχει να φοβηθεί; Το Σύνταγμα το προστατεύει. Ούτε οι ίδιοι του οι γονείς δεν έχουν δικαίωμα να του πουν ποιον θα αγαπήσει», υπογραμμίζει ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ενώ παραδέχεται πως προτιμά να κρατά την προσωπική του ζωή για τον ίδιο.