Ιωάννης Αθανασόπουλος: «Πριν τις Άγριες Μέλισσες ήμουν έτοιμος να παρατήσω την υποκριτική»

Ιωάννης Αθανασόπουλος

«Είχε ανακοινωθεί μια οντισιόν τον Απρίλιο, εγώ ήμουν σε μια περίεργη φάση της ζωής μου…»

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο “The 2night Show” ήταν ο “Γιάννος” από τις Άγριες Μέλισσες. Ο ηθοποιός Ιωάννης Αθανασόπουλος μίλησε για το ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 και αποκάλυψε πως ήταν έτοιμος να παρατήσει την υποκριτική και να ασχοληθεί με κάτι άλλο.

«Είχε ανακοινωθεί μια οντισιόν τον Απρίλιο, εγώ ήμουν σε μια περίεργη φάση της ζωής μου, αν θα συνεχίσω ή όχι, αν θα ασχοληθώ με το θέατρο ξανά ή τα παρατάω όλα και κάνω αυτό που έχω σπουδάσει. Εγώ επειδή δουλεύω από το 2009, από το πρώτο έτος της δραματικής σχολής, κάτι μου έλειπε στη ζωή μου, ήθελα να κάνω κάτι άλλο, αλλά δεν ερχόταν. Ήμουν έτοιμος να παρατήσω την υποκριτική, είχα και οικονομικό θέμα.

Αναγκαζόμουν να κάνω κι άλλες δουλειές για να τα βγάζω πέρα. Στα 32 μου δεν μπορώ να έχω χορηγούς τους γονείς μου. Ήρθε η οντισιόν, κι επειδή έχω περάσει από διάφορα κάστινγκ για σίριαλ, είπα θα δώσω μια τελευταία ευκαιρία. Μου φάνηκε και τρομερή εμπειρία η σειρά εποχής και τρομερό όλο αυτό που συνέβαινε. Έστειλα το βιογραφικό, με κάλεσαν, πήγα 5-6 φορές, και τελικά έμαθα ότι θα είμαι και θα κάνω αυτό το ρόλο.

Μελέτησα στο ίντερνετ το πώς είναι οι σχιζοφρενείς, ήμουν σε διαρκή επικοινωνία με την Μελίνα Τσαμπάνη που έχει γράψει το καταπληκτικό σενάριο και την ομάδα της. Μελέτησα αυτούς τους ανθρώπους, πώς είναι να ακούς φωνές… Βγήκα στο δρόμο, έβλεπα πρόσωπα σκυμμένα, να κοιτούν κάτω, μελαγχολικά, που σημαίνει έντονη κατάθλιψη όλο αυτό και ζόρια πολλά. Έβλεπα ένα πρόσωπο που με ενδιέφερε και το έβαζα στον Γιάννο, τις κινήσεις του, το σώμα του», είπε ο Ιωάννης Αθανασόπουλος.