Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το πρόσωπο και το σώμα της έχει καλυφθεί ολόκληρο με μοσχεύματα

Ιωάννα Παλιοσπύρου

"Θα έχει για πάντα και το ξέρει από την πρώτη στιγμή ένα δέρμα διαφορετικό, μη φυσιολογικό. Θα έχει σημάδια για πάντα".

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, περίπου ενάμιση χρόνο μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε, συνεχίζει να δίνει καθημερινά μεγάλη μάχη για την αποκατάσταση των τραυμάτων της. Την Πέμπτη δημοσίευσε φωτογραφίες της μετά το πρώτο χειρουργείο. Η πλαστική χειρουργός, Μαρία Καλοφώνου, μίλησε στο Πρωινό:

«Έχει κάνει εννέα χειρουργεία. Οι φωτογραφίες που είδατε χθες είναι από τις πρώτες εγχειρίσεις όπου έχει αφαιρεθεί ένα τμήμα από καμένο δέρμα και έχει τοποθετηθεί ένα τεχνητό δέρμα, στην πρώτη φάση αποκατάστασης.

Δεν μπορούμε να πούμε σε ποιο βαθμό έχει αποκατασταθεί η όψη της Ιωάννας. Θα έχει για πάντα και το ξέρει από την πρώτη στιγμή ένα δέρμα διαφορετικό, μη φυσιολογικό. Θα έχει σημάδια για πάντα. Αυτό που προσπαθούμε είναι όσο το δυνατό να το κάνουμε να μοιάζει με το φυσιολογικό. Το δέρμα δυστυχώς είναι ένας ιστός που αν καταστραφεί ολόκληρος δεν αντικαθίσταται.

Αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι το πρόσωπο και το σώμα της έχει καλυφθεί ολόκληρο με μοσχεύματα. Άρα, δεν έχει ανοιχτές πληγές. Έχουμε περάσει τη φάση που κινδύνευσε η ζωή της. Και πρέπει να το πούμε ότι κινδύνευσε».