Ιωάννα Παλιοσπύρου: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα σημάδια στο σώμα της και τα λιωμένα ρούχα

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Δείτε όλα όσα είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε μια συγκλονιστική συνέντευξη στο Mega.

Σε μία εξομολόγηση από καρδιάς προχώρησε το πρωί του Σαββάτου η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η 35χρονη βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Χαμογέλα Και Πάλι» και μίλησε για τα όμορφα παιδικά της χρόνια, για τον δίδυμο αδερφό της, Νικόλα, και για τη ζωή της μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε στην Καλλιθέα.

Για πρώτη φορά η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδειξε στην κάμερα τα τραύματά που απέκτησε και τα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα. Το πουκάμισο, η ζώνη και το παντελόνι της Ιωάννας Παλιοσπύρου είναι σχεδόν λιωμένα από το καυστικό υγρό.

Τα παιδικά χρόνια, η ζωή στην επαρχία και οι σπουδές στην Αθήνα

«Τα παιδικά μου χρόνια ήταν όμορφα, πολύ ήρεμα με την οικογένεια μου δεμένη, με τον αδερφό μου με φίλους. Στην επαρχία η ζωή είναι πιο ανέμελη. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις. Τη στιγμή που χρειάστηκε να κάνω το μηχανογραφικό μου ένιωσα ότι ήταν η στιγμή να γνωρίσω κάτι καινούργιο. Το ήθελα πολύ να φύγω τότε. Προσαρμόστηκα πολύ εύκολα και ανέλαβα τις ευθύνες μου. Έβγαλα μια δυναμικότητα από τότε ξεκίνησε ο χαρακτήρας που έχω τώρα. Είπα τώρα είμαι εδώ μόνη μου, έχει έρθει η ώρα να αναλάβεις τις υποχρεώσεις σου.

Στο δεύτερο έτος του πανεπιστημίου είπα ότι ήρθε η ώρα να μπω στον χώρο της εργασίας και αυτό προσπάθησα να κάνω. Για οικονομικούς λόγους. Η οικογένεια μου έκανε ότι μπορούσε αλλά δεν ήθελα να τους επιβαρύνω. Ήταν κάτι που ανησύχησε τότε τους γονείς μου. Φοβήθηκαν μην αμελήσω τα μαθήματα μου. Τα έκανα και τα δυο παράλληλα. Τελείωσα το Πανεπιστήμιο στην ώρα του.

Ήμουν παιδί ήπιων τόνων. Δεν είχα εντάσεις στην εφηβεία. Ο αδερφός μου είναι δίπλα μου. Είμαστε δίδυμα. Κάναμε παρέα, αλλά όχι πολύ γιατί δεν έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα. Πιο πολύ είμαι εγώ προστατευτική προς εκείνον νομίζω.

Δεν έχω εισπράξει κάποια αγωνία εκτός από την φυσιολογική από τους γονείς μου. Μου έχουν δείξει εμπιστοσύνη. Τα όνειρα μου ήταν όπως όλων των παιδιών. Να μπορέσεις να σταθείς στα πόδια σου, να γνωρίσεις φίλους, να πετύχεις επαγγελματικά, να συλλέξεις εμπειρίες. Κάπως έτσι νομίζω. Γενικά μου αρέσει σαν άνθρωπος να κρατάω μια ισορροπία σε όλα τα επίπεδα στη ζωή».

Μιλώντας για τις φίλες της δήλωσε: «Για τα κορίτσια που είδατε στο δικαστήριο, τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει μια πολύ όμορφη φιλία, αυτό φάνηκε και στη δίκη μου περίπτωση, μετά την επίθεση που δέχθηκα, ήταν δίπλα μου δίνοντας μου πολύ κουράγιο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ξέρω ότι είναι δίπλα μου και στα κακά και στα καλά».

Οι δύσκολες ώρες και η γιατρός της

Για την στιγμή της επίθεσης υπογράμμισε ότι ενστικτωδώς έτρεξε στο φαρμακείο για να τη βοηθήσουν. Στήριγμα της στο νοσοκομείο ήταν η μητέρα της, ενώ ο πατέρας της ήταν πιο ευαίσθητος.

Αν και γιατροί και ψυχολόγοι της είπαν να μην πάει στο δικαστήριο, η ίδια ανέφερε πως θέλει να αντιμετωπίζει ό,τι την τρομάζει.

«Τις πρώτες ημέρες που βρισκόμουν στο δωμάτιο του νοσοκομείου δεν μπορούσε να μπει κάποιος μέσα. Για λόγους ασφαλείας, γιατί δεν ξέραμε ποιος μου είχε επιτεθεί και έπρεπε να με προστατεύσουν. Δυο φίλες μου με είδαν λίγες ημέρες μετά για ψυχολογικούς λόγους», θυμήθηκε η 35χρονη.

Στον αέρα της εκπομπής εμφανίστηκε με σύνδεση και η γιατρός της, Μαρία Καλόφωνου, η οποία μίλησε για τις σημαντικές στιγμές που έζησε στο πλευρό της.

«Το πιο σημαντικό ήταν το πρώτο χειρουργείο γιατί δεν ξέραμε πόσο βαθιά έχει πάει το έγκαυμα πέρα από το δέρμα», περιέγραψε και θυμήθηκε την ημέρα που είδαν μαζί το πρόσωπό της μετά τις επεμβάσεις αλλά και την ημέρα που Ιωάννα έμαθε πως η γυναίκα που έκανε την επίθεση εναντίον της έχει συλληφθεί.

«Ήμουν χαμένη εκείνο το διάστημα. Όταν μου δόθηκαν οι απαντήσεις που μου δόθηκαν είπα ότι θα το πολεμήσω και θα τα καταφέρω. Άλλαξε η ψυχολογία μου. Ήταν σα να έβαλα μια παρένθεση και να δόθηκαν κάποιες απαντήσεις, να το έβαλα στην άκρη», ανέφερε η ίδια για τη στιγμή που έμαθε για τη σύλληψη.

«Έχω αποδεχτεί πλέον ότι αυτό που συνέβη θα με ακολουθεί. Έχω επιλέξει η ζωή μου να συνεχίσει και να το κουβαλάω χωρίς να με βαραίνει και να με κάνει να αισθάνομαι άσχημα. Προσπαθώ κάθε φορά να βρίσκω μια ισορροπία».

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει εννέα χειρουργεία, ενώ η Ιωάννα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της

«Το ιδανικό θα ήταν να αλλάξουμε το καμένο δέρμα με ένα φυσιολογικό», σημείωσε η γιατρός της και εξήγησε: «Δεν έχουμε χρονικό πλάνο, θα δούμε αν θα πάει καλά, αν θα έχει επιπλοκές. Θα πηγαίνουμε βήμα βήμα. Όσο αντέχει η Ιωάννα θα κάνουμε πράγματα. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες».

Οι εικόνες από τα λιωμένα ρούχα της που σοκάρουν

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδειξε, μεταξύ άλλων, στην κάμερα τα ρούχα που φορούσε τη μέρα που άλλαξε για πάντα η ζωή της. Οι εικόνες επιτείνουν την αίσθησης της φρίκης, καθώς αποτελούν απόδειξη της μεγάλης ποσότητας από το καυστικό υγρό που δέχθηκε η άτυχη γυναίκα. «Τα είχα κρατήσει μήπως χρειαστούν στο δικαστήριο» υποστήριξε η Ιωάννα, ωστόσο κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.

Ερωτηθείσα αν θα τα κρατήσει, η ίδια απάντησε: «Δεν νομίζω πως θα είναι κάτι που θα ήθελα να το κρατήσω αλλά δεν είμαι σίγουρη».

Επίσης, έδειξε τις μάσκες της και τόνισε ότι τις φορά πάντα: «Τη μάσκα τη φοράω συνέχεια. Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Στο πρόσωπο, στο λαιμό μου και στα χέρια μου είμαι γεμάτη ουλές. Στο σώμα φοράω μια ειδική μπλούζα. Στο μάτι κάνω ειδική περιποίηση γιατί κινδύνεψε». «Οι συνήθειες μου έχουν αλλάξει 100%. Ο ψυχίατρος μου ζητάει να βγαίνω και να βλέπω φίλους. Προσπαθώ να το κάνω», πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι είμαστε δυνατοί»

Μιλώντας για την επόμενη μέρα η Ιωάννα Παλιοσπύρου υπογράμμισε ότι έχει επιλέξει να συνεχίσει τη ζωή της και έστειλε το δικό της μήνυμα.

«Έχω αποδεχτεί πλέον ότι αυτό που συνέβη θα με ακολουθεί. Έχω επιλέξει η ζωή μου να συνεχίσει και να το κουβαλάω χωρίς να με βαραίνει και να με κάνει να αισθάνομαι άσχημα. Προσπαθώ κάθε φορά να βρίσκω μια ισορροπία. Οι άνθρωποι είμαστε πολύ δυνατοί αλλά δεν χρειάζεται να έρθουν έτσι τα πράγματα για να το ανακαλύψουμε», είπε.

Επίσης, μίλησε για τα όνειρά της. «Αυτό που ονειρεύομαι είναι να είμαι ευτυχισμένη. Αυτό το πως το μεταφράζει κάποιος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ευτυχία είναι να αγαπιέσαι. Να μπορείς να αισθάνεσαι και να ευχαριστιέσαι τις μικρές στιγμές της ζωής με τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου», αποκάλυψε.

Σε ερώτηση για το δικαστήριο και πώς το έζησε απάντησε: «Ήταν πολύ δύσκολο, ειδικά η πρώτη μέρα. Ήρθε ξανά στη μνήμη μου όλος ο πόνος. Όταν την είδα δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον θυμό μου. Είχα για μια ώρα ταχυκαρδία. Οι δικοί μου φοβόντουσαν για το πώς θα το αντιμετωπίσω. Δεν περίμενα να πάρω απαντήσεις, αλλά ήλπιζα. Ήλπιζα να βρεθεί κάτι που θα μπορούσα να το δικαιολογήσω αυτό, όμως δεν υπήρχε κάτι παραπάνω.

Για τη συνεργασία της με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τα podcast που ξεκινά: «Μου αρέσει το podcast σαν ιδέα. Δεν έχει να κάνει με την εικόνα. Εχει να κάνει καθαρά με το μήνυμα που θέλει να περάσει κάποιος. Το συζητήσαμε. Το concept είναι ότι θα μιλάω με κάποιους ανθρώπους που έχουν περάσει κάτι δύσκολο, χωρίς να στεκόμαστε στις λεπτομέρειες, πως τα κατάφεραν και τι τους έδωσε δύναμη. Θέλω να περάσω το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη μίλησε και μια από τις καλύτερες φίλες της, η Βικτώρια, η κοπέλα αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που είδε την Ιωάννα στο νοσοκομείο και στη συμβολική κίνηση που έκαναν στο δικαστήριο φορώντας μάσκες.

«Αρχικά μίλησα με τη μαμά της για να δω ότι είναι καλά. Δεν μας επέτρεπαν σε πρώτη φάση, ούτε σε δεύτερη να πάμε να τη δούμε στο νοσοκομείο. Με συννενόηση με τους γιατρούς την είδαμε. Την είδα χωρίς γάζες. Ούτε να την περιγράψω μπορώ αυτήν την εικόνα. Μπήκα στο δωμάτιο και πάγωσε η καμία μου. Λέω δεν γίνεται αυτή η εικόνα να είναι η Ιωάννα, αλλά λέω ηρέμησε είναι ζωντανή. Δε γινόταν να μιλήσει, από τη μια πλευρά δεν έβλεπε. Πήγα από την άλλη για να με βλέπει.

Η Ιωάννα είδε τον εαυτό της πριν βγει από το νοσοκομείο, 3,5 μήνες μετά. Η Ιωάννα έχει χάσει βασικά πράγματα που εμείς τα έχουμε και δεν θα ξαναυπάρξει. Τα μαλλιά της δεν υπάρχουν, το κούτελο της, ο λαιμός της. Δεν είναι αυτό που φαίνεται έξω. πολλοί είδαν την Ιωάννα την εβδομάδα μόδας και είπαν είναι ΟΚ. Αλλά δεν είναι ΟΚ.

Η μάσκα που φορέσαμε στο δικαστήριο δεν μας άφηνε να αναπνεύσουμε. Βάλαμε τη μάσκα για να μπούμε στην θέση της Ιωάννας. Στο δικαστήριο βλέπαμε έναν άνθρωπο που άκουγε τι έκανε και δεν αντιδρούσε. Η δικαιοσύνη για την Ιωάννα είναι μόνο ηθική. Η Ιωάννα δεν θα είναι ξανά όπως πριν, όσο σκληρό και αν ακούγεται. Όσο ζει μπορεί να κάνει τα πάντα».

Πηγή: Mega