«Ήμουν στην επιτροπή του Εθνικού Θεάτρου, η κόρη μου έδωσε εξετάσεις και την έκοψα»

Εθνικό Θέατρο

"Έδωσα την επιλογή στους συναδέλφους μου να είναι πάρα πολύ αυστηροί και δεν πέρασε".

Ο Δημήτρης Πιατάς δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις και όταν δίνει έχει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να πει. Αυτή τη φορά, μιλώντας με τον Κώστα Τσουρό στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται, έκανε κάποιες ιδιαίτερες αποκαλύψεις…

«Κάποια στιγμή, όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, μας είπε «Θα επιθυμούσα να μπω στη δραματική σχολή και να γίνω ηθοποιός». Αιφνιδιστήκαμε κι εγώ και η γυναίκα μου. Δεν νομίζω ότι βοήθησα την κόρη μου. Δηλαδή, αν πιστεύεις ότι της άνοιξε πόρτες, εγώ νομίζω ότι μάλλον τις κλείνει. Το «Πιατά» κάνει κακό. Νομίζω ότι κάνει κακό η επωνυμία σε όλα τα παιδιά.

Την έκοψα. Ήμουν στην επιτροπή του Εθνικού Θεάτρου, η κόρη μου έδωσε εξετάσεις και την έκοψα. Δεν βαθμολογήθηκε από μένα, μηδενίστηκε ούτως ή άλλως κι έδωσα την επιλογή στους συναδέλφους μου να είναι πάρα πολύ αυστηροί και δεν πέρασε.

Κάναμε παρέα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ήταν φίλος μου ο Βλάσσης Μπονάτσος και μέσω του Βλάσση βρεθήκαμε. Κάναμε παρέα την περίοδο που ήταν ζευγάρι. Εγώ ήμουν το καλό παιδί και η Αλίκη ήθελε να είμαι με τον Βλάσση και ο Βλάσσης έλεγε «είμαι με τον Δημήτρη» για ξεκάρφωμα», είπε ο Δημήτρης Πιατάς.

Αναφερόμενος στις κατακτήσεις του, ο Δημήτρης Πιατάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι τόσα χρόνια παντρεμένος, αλλά αυτό τι σημαίνει; Υπάρχουν και χρόνια πριν. Παντρεύτηκα χορτασμένος».