Ημιτελικός Eurovision 2022: Τι ώρα εμφανίζεται η Κύπρος με την Ανδρομάχη

Eurovision

Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2022 απόψε στις 22:00 στην ΕΡΤ.

Η ώρα του Β’ Ημιτελικού έφτασε και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Τορίνο της Ιταλίας, όπου διεξάγεται ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, τον οποίο θα παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ, σε απευθείας σύνδεση με το Pala Olimpico, απόψε Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 22:00.

Τον Β’ Ημιτελικό (12 Μαΐου) και τον Τελικό (14 Μαΐου) θα παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση, τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr

Στον σχολιασμό του Β’ Ημιτελικού, καθώς και του Τελικού, θα είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Στον Β’ Ημιτελικό εμφανίζεται η Κύπρος στην 9η θέση, ενώ η Ελλάδα μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στον Α’ Ημιτελικό και την πρόκρισή της διαγωνίζεται στον Τελικό, που πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Μαΐου.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό: Φινλανδία, Ισραήλ, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αυστραλία, Κύπρος, Ιρλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Σουηδία, Τσεχία.

Η Κύπρος αναμένεται να εμφανιστεί στον Β’ Ημιτελικό μετά τις 22:30.

Δέκα χώρες από κάθε ημιτελικό προκρίνονται στον Τελικό. Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Δικαίωμα ψήφου στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή φωτό: EBU/NATHAN REINDS