«Ήμασταν σε μια βάρκα με την Κατερίνα Γερονικολού από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα»

Κατερίνα Γερονικολού

"Μείναμε οι δύο μας με κάτι λίγους, αλλά είχαμε φτάσει στα πιο κoντινά πλάνα και της έλεγα: Κατερίνα, εμείς θα αντέξουμε"...

Για τις δυσκολίες που είχαν κάποια γυρίσματα της ταινίας Σμύρνη μου αγαπημένη μίλησε η Μιμή Ντενίση στο Πρωινό. Μάλιστα, αποκάλυψε μια δύσκολη μέρα που πέρασαν μαζί με την Κατερίνα Γερονικολού.

«Η καταστροφή της Σμύρνης στην ταινία, ήταν η κανονική καταστροφή. Το γύρισμα έγινε στο Φάληρο. Είναι τις μέρες που έχει τις φωτιές η Αττική και είναι οι φωτιές από γύρω, ο καπνός ο δικός μας ο ψεύτικος, η φωτιά η δικιά μας η ψεύτικη και είμαστε στη βάρκα με την Κατερίνα Γερονικολού από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Εμείς έχουμε ένα στόχο και «κρατάμε», με τις μαντίλες, μουτζουρωμένες και κλαίμε αβέρτα. Πίσω μας όμως, όλοι άλλοι… ο ένας αρχίζει να ζαλίζεται γιατί η βάρκα κουνάει τόσες ώρες, ο άλλος παθαίνει θερμοπληξία και σιγά σιγά αραιώνει το προσφυγικό πλήθος», λέει η Μιμή Ντενίση.

«Μείναμε οι δύο μας με κάτι λίγους, αλλά είχαμε φτάσει στα πιο κoντινά πλάνα και της έλεγα: «Κατερίνα, εμείς θα αντέξουμε». Άλλε μέρες ήμασταν τελείως στο χώμα», αποκαλύπτει η Μιμή Ντενίση.