Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Ήταν φρίκη, ακόμα δεν μπορώ να το φέρω στη μνήμη μου»

Ηλιάνα Μαυρομάτη

"Ερχόταν η Δέσποινα Βανδή στα γυρίσματα του Αυτή η νύχτα μένει. Δεν βρήκα το θάρρος να της ζητήσω συμβουλές".

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Ηλιάνα Μαυρομάτη στο Mega Καλημέρα και τον Θανάση Πάτρα. Το γεγονός που τη σημάδεψε στα παιδικά της χρόνια, η απόφαση να γίνει ηθοποιός, η συνεργασία με τον Βασίλη Μπισμπίκη, η προσωπική της ζωή, το MeToo… Η ηθοποιός μίλησε για όλα…

«Έφυγα από την Πεντέλη το 1998, όταν κάηκε ολοσχερώς το σπίτι που μέναμε από τις φωτιές. Φρίκη! Ακόμα δεν μπορώ να το φέρω στη μνήμη μου εύκολα και να το διαχειριστώ. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, τα χάσαμε όλα. Για ένα παιδί, όταν χάνει τη βάση του είναι σοκ τεράστιο. Με επηρέασε πολύ και στην εφηβεία μου. Η ψυχοθεραπεία είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου», εξομολογήθηκε η Ηλιάνα Μαυρομάτη και στη συνέχεια αποκάλυψε:

«Όταν είπα στη μαμά μου ότι θα γίνω ηθοποιός έγινε ομηρικός καβγάς. Έφυγα από το σπίτι, ξεκίνησα να δουλεύω και να ζω μόνη μου».

Για τη συνεργασία της με τον Βασίλη Μπισμπίκη στο Αυτή η νύχτα μένει, η Ηλιάνα Μαυρομάτη ανέφερε: «Ερχόταν η Δέσποινα Βανδή στα γυρίσματα του Αυτή η νύχτα μένει. Δεν βρήκα το θάρρος να της ζητήσω συμβουλές, γιατί δεν ήξερα κατά πόσο εκείνη την ώρα θέλει να μιλήσει για κάτι τέτοιο ή απλώς έχει έρθει με τον άνθρωπό της».

«Είμαι πολύ καλά στην προσωπική μου ζωή, είμαι ευτυχισμένη, ζω μια καλή συγκυρία», εκμυστηρεύθηκε η ηθοποιός και στη συνέχεια είπε για την πρόταση γάμου που είχε δεχτεί σε μικρή ηλικία: «Την πρώτη φορά που είχα πει ναι σε πρόταση γάμου ήμουν 20 χρονών. Χάλασε η σχέση μας και ήταν προφανές ότι όχι μόνο δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε ένα τέτοιο βήμα, αλλά δεν μπορούσαμε να είμαστε μαζί».

Για το MeToo και την έκταση που πήρε στην τηλεόραση, η Ηλιάνα Μαυρομάτη είπε: «Το MeToo είναι ένα τόσο λεπτό ζήτημα που πρέπει να το αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη και στην πραγματικότητα υπονόμευσαν το κίνημα αυτό. Παρ’ όλα αυτά, άφησε και κάποια θετικά».