Ιάσων Παπαματθαίου: «Αρνήθηκα για να έχω τη συνείδησή μου καθαρή»

Ιάσονας Παπαματθαίου

"Είχε έρθει κάποια στιγμή με καλή πρόθεση να με βοηθήσει και του είπα όχι", σημειώνει ο Ιάσων Παπαματθαίου.

Συνέντευξη στην κάμερα του Breakfast@Star παραχώρησε ο Ιάσων Παπαματθαίου. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στη δημοσιογράφο Λιλή Πυράκη και αναφέρθηκε στην πορεία του στο θέατρο, τη σχέση με τους γονείς του και τα social media, ενώ αποκαλύπτει και το παρασκήνιο πίσω από τη συμμετοχή του στη Γη της Ελιάς.

«Προσπαθώ να καταλάβω πώς πρέπει να λειτουργήσω ως πρόσωπο της τηλεόρασης. Είμαι λίγο ντροπαλός και έκανα πολλά χρόνια να ξεπεράσω τη ντροπή μου στη σκηνή. Μου κόβονταν συνέχεια τα πόδια», παραδέχεται ο Ιάσων Παπαματθαίου.

«Ειδικά στις πρώτες παραστάσεις είχα τόσο πολύ άγχος που, όταν κατέβαινα από τη σκηνή, δε θυμόμουν τι είχε γίνει. Τους ρωτούσα: τα είπα όλα;», εξομολογείται ο ηθοποιός.

«Ο περισσότερος κόσμος έχει την εντύπωση – και είναι λογική σκέψη – ότι με βοήθησε ο πατέρας μου. Είχε έρθει κάποια στιγμή με καλή πρόθεση να με βοηθήσει και του είπα όχι, για να έχω τη συνείδησή μου καθαρή ότι δεν παίρνω τη θέση κάποιου ταλαντούχου», σημειώνει ο Ιάσων Παπαματθαίου.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του στη «Γη της Ελιάς» και τη συνεργασία του με τον Ανδρέα Γεωργίου, ο Ιάσων Παπαματθαίου αναφέρει:

«Δουλεύαμε με την Πέμυ Ζούνη στο θέατρο τότε και μου λέει: κάνει casting ο Ανδρέας Γεωργίου, πήγαινε. Ο Ανδρέας και η Βάνα με πήραν κατευθείαν. Τον ρώτησα: με θέλεις στη σειρά; Και μου λέει: αν σε θέλω; Σαν τρελός», περιγράφει ο ηθοποιός.