Η Σεμίνα έφυγε από το MasterChef και αυτή η παίκτρια παίρνει τη θέση της

MasterChef

Απόψε στις 21.00 στο STAR.

Κάθε δοκιμασία αποχώρησης στο MasterChef για κάποιους μάγειρες φαντάζει σαν μια επικείμενη απώλεια. Στην πρώτη δοκιμασία αποχώρησης της φετινής χρονιάς βρίσκονται από την αρχή κιόλας του διαγωνισμού να αγωνίζονται για την παραμονή τους στο παιχνίδι πολύ καλοί μάγειρες.

Μετά την οικειοθελή αποχώρηση της Σεμίνας Κατσίβα, στο σπίτι του MasterChef 4 μπαίνει η Φωτεινή Ζοσιμίδου.

Η Φωτεινή είναι πολύ ομιλητική, ναζιάρα και σχεδόν πάντα χαμογελαστή. Στην αίτησή της έγραψε πως αν θέλει το MasterChef 4 να βρει τον μπελά του, είναι η κατάλληλη. Αυτή την εποχή βρίσκεται στο πρώτο έτος της μαγειρικής σχολής και δηλώνει πως έχει να μάθει ακόμα πολλά. Το πείσμα και η θέληση της όμως είναι αυτά, που πιστεύει ότι μπορούν να την κρατήσουν στον διαγωνισμό. Έχει σπουδάσει πληροφορική αλλά όπως δηλώνει δεν θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο των σπουδών γιατί η μαγειρική της έχει κλέψει την καρδιά.

Φέτος οι διαγωνιζόμενοι βλέπουν ξεκάθαρα ότι η παραμικρή αστοχία μπορεί να κλονίσει πολλές ισορροπίες αφού το επίπεδο του διαγωνισμού με τα πιάτα, που παρουσίασαν οι ίδιοι, ανέβασε τον πήχη αρκετά ψηλά.

Η αλαζονεία πρέπει να αντικατασταθεί με ταπεινότητα και η έπαρση με δοκιμασία απόδειξης πραγματικών ικανοτήτων. Σε αυτό το σημείο αποδεικνύεται τελικά πως όποιος έρχεται με μεγάλη φόρα στο παιχνίδι, θα πρέπει να αποδείξει με μεγάλη λεπτότητα και σεβασμό απέναντι στην κουζίνα και τους κριτές ότι αξίζει πραγματικά να έχει μια θέση.

Η αγωνία ακόμα και για τους ικανούς χτυπάει κόκκινο και ο πιο ήρεμος εξώστης, που έχει υπάρξει ποτέ στο διαγωνισμό, θα επέμβει ελάχιστα αφού ακόμα και εκείνοι, που πίστευαν ότι το έχουν, τελικά ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν και να ρίξουν τους τόνους. Άλλωστε ικανότατοι ερασιτέχνες έβαλαν τα γυαλιά σε κάποιους στο Τεστ Δημιουργικότητας. Στον αντίποδα αυτού, κάποιοι πιστεύουν ότι η τύχη του πρωτάρη δεν θα διαρκέσει για πολύ.