Η Ρένα Βλαχοπούλου μέσα από τις αφηγήσεις φίλων και συνεργατών

Ρένα Βλαχοπούλου

«Η Ρένα δεν ήταν χαρτοπαίχτρα. Της άρεσε να παίζει χαρτάκι, αλλά ποτέ με λεφτά», λέει ο Μάκης Δελαπόρτας για τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Για τη Ρένα Βλαχοπούλου μίλησαν στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και τη Φρίντα Καρακάση ο Μάκης Δελαπόρτας, η Νέλλη Γκίνη και ο Σπύρος Μπιμπίλας, αποκαλύπτοντας άγνωστες ιστορίες της αείμνηστης ηθοποιού.

«Η Ρένα ήταν πάρα πολύ καλή εκεί που ήθελε. Δεν θα την έλεγες και εύκολο άνθρωπο. Με συμβούλεψε να κάνω παιδί λέγοντας μου “κάνε ένα παιδί, γιατί κάποια στιγμή θα μείνεις μόνη σου όπως εγώ, μαγκούφα”», είπε η Νέλλη Γκίνη.

Ο Μάκης Δελαπόρτας είπε από την πλευρά του: «Η Ρένα σιχαινόταν τους κόλακες και τις αυλές. Στο θέατρο αν κάποιος σηκωνόταν από την πρώτη θέση για να πάει στην τουαλέτα, η Ρένα του φώναζε “δεύτερη πόρτα δεξιά”. Η Ρένα δεν ήταν χαρτοπαίχτρα. Της άρεσε να παίζει χαρτάκι, αλλά ποτέ με λεφτά. Δεν ήθελε να χάνει, θυμάμαι ότι έκανα νόημα στην Δέσποινα Στυλιανοπούλου να χάσει για να περάσουμε ωραία. Είχε την υποψία πως πολύ εύκολα την κλέβουν. Δηλαδή, έχανε κάτι στο καμαρίνι κι έλεγε “μες έκλεψε η τάδε”».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε: «Όταν με είδε πρώτη φορά μου είπε “εσύ μοιάζεις με τον Δελαπόρτα, μόνο και γι’ αυτό σ’ αγαπώ”. Καμιά φορά όταν κουραζόταν στα γυρίσματα, έβαζε τα πόδια της σε δύο καρέκλες και έλεγε “ελάτε τρίψτε μου τα πόδια”. Σε ένα σίριαλ που παίζαμε, της έγραφαν τα λόγια σε χαρτόνια γιατί την ώρα της πρόβας πήγαινε στην κουζίνα και μαγείρευε για όλους».