Η Πέγκυ Τρικαλιώτη συγκλονίζει για Φιλιππίδη και Λιγνάδη: «Σταμάτησε η ψυχή μου για λίγο»

Πέγκυ Τρικαλιώτη

"Δεν μπορεί να ξέρω έναν άνθρωπο, να συνομιλώ μαζί του, να γελάω μαζί του, να περνάω καλά μαζί του, να έχω κάνει περιοδεία μαζί του..."

Η Πέγκυ Τρικαλιώτη ήταν καλεσμένη στο Πρωινό την Τρίτη και όταν η κουβέντα έφτασε στο κίνημα του #metoo, η ηθοποιός συγκλόνισε με την εξομολόγησή της. Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης συγκαταλέγονται στους ηθοποιούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν η Πέγκυ Τρικαλιώτη και με τους οποίους διατηρούσε φιλική σχέση. Πώς αντέδρασε όταν έμαθε τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και τις κατηγορίες που τους βαρύνουν;

«Έχω συνεργαστεί με ανθρώπους που ήταν υπερόπτες. Αν πρέπει να έχεις επικοινωνία με έναν τέτοιο άνθρωπο για να παίξεις μαζί του, υπάρχουν τρόποι να το παρακάμψεις και υπάρχει τρόπος αυτός ο άνθρωπος να βγάλει αυτή τη μάσκα και να επικοινωνήσεις.

Όλους αυτούς τους ανθρώπους που ακούστηκαν τα ονόματά τους, τους ήξερα. Με πολλούς είχα συνεργαστεί. Με τον Δημήτρη Λιγνάδη είχα συνεργαστεί δύο φορές, παίζαμε στην ίδια παράσταση και είχα μια πολύ καλή σχέση μαζί του. Πάντα, αλλά τυπική. Με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχαμε κάνει λίγο περισσότερο παρέα. Οφείλω να ομολογήσω ότι σοκαρίστηκα πάρα πολύ. Εγώ είμαι από αυτούς που σοκαρίστηκαν. Έπαιρνα τους ανθρώπους που είναι φίλοι μου εκτός δουλειάς και έλεγα: Δεν μπορώ να ταυτίσω το πρόσωπο με το γεγονός. Για σεξουαλικές κακοποιήσεις δεν μπορώ να το κάνω εικόνα», εξομολογείται η Πέγκυ Τρικαλιώτη.

«Καλά έκαναν φυσικά οι γυναίκες και το είπαν. Χαίρομαι που έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και δεν φαγωνόμαστε μεταξύ μας. Φαντάζομαι ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν με τον τρόπο που πρέπει να αποδοθούν. Βάρυνα για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, έπαθα πολύ μεγάλο σοκ. Δεν μπορεί να ξέρω έναν άνθρωπο, να συνομιλώ μαζί του, να γελάω μαζί του, να περνάω καλά μαζί του, να έχω κάνει περιοδεία μαζί του… Κακοποιητικές συμπεριφορές απότομες και με αγένεια, καλώς ή κακώς, με έναν τρόπο όλοι έχουμε υποστεί. Δεν δικαιολογώ καθόλου μια τέτοια κακοποιητική συμπεριφορά. Το άλλο, όμως, που άκουσα, σταμάτησε η ψυχή μου για λίγο», λέει χαρακτηριστικά η Πέγκυ Τρικαλιώτη.