Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου εξηγεί τους λόγους του «ναι» στο YFSF

Μίρκα Παπακωνσταντίνου

"Έχω πει παροιμιώδη "όχι" σε δουλειές που έσκισαν, όχι λόγω έλλειψης ενστίκτου αλλά έτσι είμαι..."

Με αφορμή την πρεμιέρα του «Your face sounds familiar», η Μίρκα Παπακωνσταντίνου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Τηλεθεατή και την δημοσιογράφο Μαρία Κεφαλά. Η γνωστής ηθοποιός μίλησε, μέσα σε όλα, για τους λόγους που την έκαναν να πει το πολυπόθητο «να» στην παραγωγή του σόου μεταμφιέσεων του ΑΝΤ1.

«Με τον Δημήτρη Σταρόβα γνωριζόμαστε καλά, έχουμε δουλέψει μαζί σε ένα σίριαλ και έχουμε περάσει πάρα πολύ ωραία. Με τον Γιώργο και τον Αλέξη λίγο, οπότε υπάρχει μια ατμόσφαιρα φιλική. Είναι μια παρέα αυτή, λοιπόν, που και την γνωρίζω και την εκτιμώ» σημείωσε χαρακτηριστικά η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Πως είπατε το «ναι»;

Ο λόγος που δέχτηκα είναι γιατί το παρακολουθούσα, είναι ένα χαρούμενο σόου, γεμάτο χρώματα, δεν εκτίθεται κανένας, δεν εξαρτάται η καριέρα κανενός από τη δική σου γνώμη, είναι ανώδυνο με αυτή την έννοια. Αν και, για μένα, τίποτα δεν είναι ανώδυνο.

Γιατί «τίποτα δεν είναι ανώδυνο»;

Δεν λέω ποτέ αμέσως «ναι» σε μια πρόταση, ότι και αν είναι. Έχω πει παροιμιώδη «όχι» σε δουλειές που έσκισαν, όχι λόγω έλλειψης ενστίκτου αλλά έτσι είμαι. Πάντα με φοβίζει εμένα, οτιδήποτε! Το βλέπω έτσι στην αρχή. Ακόμα και το ρόλο τον βλέπω σαν εχθρό, περνάω διάφορες διαδικασίες.

Τόσα χρόνια εμπειρίας και φοβάστε;

Είναι προσωπική ανασφάλεια. Δεν είμαι άνετη καθόλου. Φαίνομαι αλλά δεν είμαι. Κάθε φορά είναι κάτι καινούργιο. Καινούργιες απαιτήσεις κι όσο πιο πολύ περνούν τα χρόνια – ειδικά για ένα θεατρικό ρόλο – καταλαβαίνεις ότι είσαι ελλιπής. Αναμετριέσαι με τις ανεπάρκειες σου.

Τη Μαρία τη γνωρίζατε;

Μου είναι πολύ συμπαθής – δεν την ξέρω καλά, τώρα τη γνωρίζω. Η Μαρία είναι ένα πρόσωπο που ξέρει τη δουλειά της, δεν είναι απλά γλυκιά και χαριτωμένη. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει και γιατί το κάνει. Έχει βαθύ σεβασμό και ήθος την ώρα που μιλάει. Ξέρει το ρυθμό της τηλεόρασης. Είναι πολύ σημαντικό που είναι στο τιμόνι του καραβιού