Η Μαρίνα Πατούλη απαντά για το διδακτορικό του Γιώργου Πατούλη

Μαρίνα Πατούλη

"Από το 1992 άρχισε την εκπόνηση της διατριβής", λέει η Μαρίνα Πατούλη, αναφερόμενη στο διδακτορικό του Γιώργου Πατούλη,

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, ο Γιώργος Πατούλης «κατέθεσε ένα διδακτορικό 130 σελίδων, στο οποίο εντοπίζεται πλήθος αυτολεξεί αποσπασμάτων από προγενέστερα διδακτορικά εννέα άλλων επιστημόνων, χωρίς κανένα από αυτά να βρίσκεται εντός εισαγωγικών και χωρίς την παραμικρή παραπομπή σε πηγή». Ο Γιώργος Πατούλης αντέδρασε έντονα και έκανε λόγο για συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος του. Όταν η Μαρίνα Πατούλη βρέθηκε στο Πρωινό και ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ως εξής:

«Από το 1992 άρχισε την εκπόνηση της διατριβής, μίλησε στο παγκόσμιο συνέδριο ορθοπεδικής και ξεκίνησε να κάνει μια κλινική έρευνα σε ασθενείς η οποία κράτησε αρκετά χρόνια με φλεβογραφήματα. Το σπίτι ήταν γεμάτο φλεβογραφήματα. Αυτή την έρευνα την έζησα… Τώρα, το ότι κάποια θεωρητικά σημεία μπορεί να δανείζεται… όμως έχει γίνει κλινική έρευνα.

Εγώ θέλω να πω ότι δεν αμφισβητώ την αυθεντικότητα της διατριβής, γιατί την έζησα. Θεωρώ μεγάλη αδικία άνθρωποι, οι οποίοι αγωνίζονται στη ζωή τους είναι καλοί επιστήμονες, να εκμαυλίζονται με αυτόν τον σκαιό τρόπο», είπε χαρακτηριστικά η Μαρίνα Πατούλη.