Η Μαρία Ναυπλιώτου συναντά για 3η χρονιά τη Μαρία Κάλλας στο θέατρο Χορν

Μαρία Ναυπλιώτου

Η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς επιστρέφει από 24 Οκτωβρίου.

Καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ, με 300 sold out παραστάσεις, η Μαρία Ναυπλιώτου θα βρεθεί για 3η φορά στη σκηνή του θεάτρου Χορν για να συναντήσει τη Μαρία Κάλλας σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και μετάφραση Στρατή Πασχάλη.

Η Prime Entertainment έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την προστασία του κοινού και των εργαζομένων, υποδέχεται με ενθουσιασμό το πράσινο φως του Υπ. Υγείας για την έναρξη λειτουργίας των Θεάτρων και δεσμεύετε για την άρτια και ασφαλή λειτουργία του Θεάτρου «Δημήτρης Χορν», ακολουθώντας πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες των ειδικών.

Το Master Class του αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, η παράσταση – φαινόμενο που έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς, συνεχίζεται για 3η χρονιά στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν», και κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου ζωντανεύοντας και πάλι τον μύθο της συγκλονιστικής ελληνίδας που υπήρξε η μεγαλύτερη Φωνή του εικοστού αιώνα και που την έλεγαν Μαρία.

Με μια άλλη Μαρία στον κεντρικό ρόλο, την επιβλητική κι αισθαντική Μαρία Ναυπλιώτου, που ενσαρκώνει, και η ίδια στην ακμή και την ωριμότητά της, τη μεγάλη ντίβα, μέσα στο σύγχρονο υποκριτικό πνεύμα, σ’ ένα διάλογο γενεών με το αρχέτυπο πρότυπο της μεγάλης καλλιτέχνιδας. Η νέα μετάφραση του έργου είναι του ποιητή Στρατή Πασχάλη, που θέλησε να μείνει πιστός τόσο στο ύφος όσο και στο γράμμα του πρωτότυπου κειμένου, διασώζοντας το νεύρο, την ενέργεια, το καυστικό χιούμορ και το πάθος του. Τη σκηνοθεσία του “Master Class» υπογράφει ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης της νεότερης γενιάς Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Μετάφραση κειμένου: Στρατής Πασχάλης
Παραγωγός: Μιχάλης Αδάμ

Σκηνικά: Όλγα Μπρούμα
Ενδυματολογική επιμέλεια: Σταματία Μέγκλα
Μουσική Επιμέλεια: Πέτρος Μπούρας
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Τα κοστούμια της κυρίας Ναυπλιώτου επιμελήθηκε ο Βασίλης Ζούλιας

Διανομή: Μαρία Ναυπλιώτου, Εύα Γαλογαύρου, Λητώ Μεσσήνη, Δάφνη Δαυίδ, Γιώργος Φλωράτος, Πέτρος Μπούρας, Αλέξανδρος Αβδελιώδης, Δημήτριος Ψύλλος