Η Λένα Παπαληγούρα «ντύνεται» την Κατερίνα για τελευταία φορά στην Αθήνα

Λένα Παπαληγούρα

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, η Λένα Παπαληγούρα στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Με τον πιο αγαπημένο της ρόλο, εκείνον της «Κατερίνας» επιστρέφει η Λένα Παπαληγούρα στην Αθήνα για μια μοναδική παράσταση, την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 21:00, στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ με την δημοφιλή ηθοποιό στον ομώνυμο ρόλο. Η παράσταση που έχει διανύσει μια θριαμβευτική πορεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια με κοινό και κριτικούς να την εξυμνούν, έχει κερδίσει συνολικά έξι θεατρικά βραβεία.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της.

Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Παρακαλούμε για αποφυγή συνωστισμού την ημέρα της παράστασης, οι πελάτες να προσέλθουν με τα εισιτήρια τους εκτυπωμένα, ή σε ηλεκτρονική μορφή με το barcode σε εμφανή θέση μία ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα παράστασης.

Η χρήση μη ιατρικης μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο-έξοδο στον χώρο και συστήνεται και κατά την διάρκεια της παράστασης. Παρακαλώ ας κρατηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Ερμηνεύει η Λένα Παπαληγούρα. Μαζί της στην σκηνή και ο Γιώργος Νανούρης.

Ιδέα, Διασκευή, Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ

Παραγωγή: Το Θέατρο

Κηποθέατρο Παπάγου, Αθήνα

Τετάρτη 26 Αυγούστου, 21:00