Η Ιωάννα Μαλέσκου «αδειάζει» δημόσια την Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Άκρως σεξιστική, απόλυτα προσβλητική»

Ιωάννα Μαλέσκου

"Κάποιες συμπεριφορές με λυπούν ιδιαιτέρως, ιδίως από γυναίκες που βιοπορίζονται από το σώμα τους και την εικόνα τους πολλά χρόνια", δήλωσε η Ιωάννα Μαλέσκου για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου.

Τα σχόλια που έκανε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και οι συνεργάτες της στο POP UP για τη χθεσινή ενδυματολογική επιλογή της Ιωάννας Μαλέσκου, πήραν σκληρή απάντηση από την παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ. Το μεσημέρι της Παρασκευής, η Ιωάννα Μαλέσκου πήρε τον λόγο και άδειασε -δίχως να την κατονομάσει- την Ηλιάνα Παπαγεωργίου και το πάνελ της εκπομπής του Alpha.

«Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, δεν έχει σημασία τι φοράμε. Σημασία έχει τι λέμε και κυρίως αν κατανοούμε τι λέμε και σε ποιους απευθυνόμαστε. Γενικά, και το λέω με λύπη, είμαι ένας άνθρωπος που δεν απαντά, δεν σχολιάζει, δεν τοποθετείται, δεν αναλώνεται σε σχόλια και κακοπροαίρετες κριτικές. Αλλά, πρέπει να σας πω ότι λυπάμαι πάρα πολύ όταν διαπιστώνω ότι γυναίκες επιτίθενται σε άλλες γυναίκες. Είναι λυπηρό, είπε η Ιωάννα Μαλέσκου και έγινε πιο συγκεκριμένη, «φωτογραφίζοντας» την Ηλιάνα Παπαγεωργίου:

«Χθες, δέχτηκα μια επίθεση άκρως σεξιστική, απόλυτα όμως προσβλητική για όλες τις γυναίκες. Χθες μάθαμε ότι οι γυναίκες γεννιόμαστε με δύο φίλες. Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού. Εμείς που έχουμε βήμα στην τηλεόραση, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο τι λέμε.

Λέμε αγαπάμε τις γυναίκες. Τελικά, σεβόμαστε τις γυναίκες; Είναι αυτό που λέμε να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι. Είναι λυπηρό.

Εμείς δεν είμαστε αστυνομία, δεν είμαστε δικαστές, αλλά δεν στεκόμαστε και στο σκαμνί του κατηγορούμενου αναίτια. Κάποιες συμπεριφορές με λυπούν ιδιαιτέρως, ιδίως από γυναίκες που βιοπορίζονται από το σώμα τους και την εικόνα τους πολλά χρόνια.

Για ό,τι λέμε υπάρχει και μια οικογένεια από πίσω. Πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει λίγος σεβασμός».

Η Ιωάννα Μαλέσκου κατέληξε λέγοντας: «Λίγη υπομονή και λίγη η υπομονή. Το έκανα κατ’ εξαίρεση αυτό γιατί πραγματικά με λυπεί να διαπιστώνω ότι σήμερα, στο 2020, χρειάζεται το αυταπόδεικτο και το αυτονόητο να πρέπει να το αποδομήσουμε, να το ξεκαθαρίσουμε και να το διδάξουμε σε κάποιους ανθρώπους. Με μπόλικη αγάπη το λέω αυτό και καλή καρδιά. Να είστε πάντα καλά».