Η Γλυκερία στην Αυλή των χρωμάτων

Γλυκερία

Τραγούδια με άρωμα Ανατολής – Αφιέρωμα στους Μικρασιάτες συνθέτες Τούντα, Παπάζογλου και Σκαρβέλη... Την Παρασκευή 2 Απριλίου, στις 21:00, στην ΕΡΤ2.

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στους Μικρασιάτες συνθέτες Τούντα, Παπάζογλου και Σκαρβέλη, με την αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια Γλυκερία, παρουσιάζει Η αυλή των χρωμάτων με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, στις 9 το βράδυ, στην ΕΡΤ2.

Ένα μουσικό οδοιπορικό με άρωμα Ανατολής, με επιλεγμένα τραγούδια, τα οποία χαράχτηκαν ανεξίτηλα μέσα στον χρόνο και συνεχίζουν να εκφράζουν τις πίκρες και τις χαρές του λαού μας.

Με τη βοήθεια του μουσικού παραγωγού και συγγραφέα Στέλιου Ελληνιάδη και του δημοσιογράφου Γιώργου Τσάμπρα ακολουθούμε τα μουσικά χνάρια των τριών σημαντικών συνθετών και εξετάζουμε τον βίο και το έργο τους, αλλά και τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν, αναδεικνύοντας επί της ουσίας τη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Μαζί μας δύο αξιόλογοι νεότεροι τραγουδιστές, ο Θοδωρής Μέρμηγκας και ο Βασίλης Προδρόμου, οι οποίοι επάξια συνεχίζουν να υπηρετούν το καλό ελληνικό τραγούδι.

Ελάτε στην αυλή μας σε ένα μυσταγωγικό μουσικό ταξίδι με τη λαοφίλητη Γλυκερία, που ξέρει να «γλυκαίνει» τις καρδιές και να χαρίζει αληθινή ψυχαγωγία με τις σπουδαίες ερμηνείες της.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλιος Φωτιάδης.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Ρόκας (μπουζούκι), Ντάσο Κούρτι (ακορντεόν), Βάιος Αμπελακιώτης (βιολί), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Κωνσταντίνος Φωτιάδης (κιθάρα), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Πέτρος Πελέλης (κρουστά).

Επιμέλεια ήχου: Νίκος Ρούντος

Βοηθός ηχολήπτη: Κώστας Κριεμπάρδης

Make up – hair: Ελευθερία Σαββοπούλου

Styling: Πάνος Σταυριανός

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.

Έτος παραγωγής: 2021