Η ΕΡΤ τροποποιεί το πρόγραμμά της για τον Θάνο Μικρούτσικο

Θάνος Μικρούτσικος

Τα αφιερώματα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη...

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ για σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης, διαμορφώνεται ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ2019

19.00 SELFIE  W

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ

20.00 H ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ (E) W

Εκπομπή με την Εύη Κυριακοπούλου, παραγωγής 2005.

«Θάνος Μικρούτσικος»

Ο Θάνος Μικρούτσικος μιλάει για τη ζωή του, τις γυναίκες που αγάπησε και τα τέσσερα παιδιά του, ενώ αναφέρεται στους προβληματισμούς του τόσο γύρω από τα μουσικά πράγματα όσο και γύρω από τα κοινωνικά θέματα, εγχώρια και διεθνή.

Επίσης, κάνει μια αναδρομή πολιτική στη ζωή του μετά το 1974 – όπως χαρακτηριστικά λέει, «από τότε που κυκλοφορούσα με αμπέχονο μέχρι σήμερα που φοράω και σακάκι».

21.00 ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Ντετέκτιβ Μέρντοχ»  GR

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

10.30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε): «ΛΩΞΑΝΤΡΑ» Επεισόδιο 22ο   W

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ

11.15 ΟΙ ΝΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ (E) W

Εκπομπή με τη Μαλβίνα Κάραλη, παραγωγής 1988.

«Θάνος Μικρούτσικος»

Καλεσμένος της εκπομπής ο καταξιωμένος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής Θάνος Μικρούτσικος, μέσα από τα μάτια του οποίου θα επιχειρηθεί μια εναλλακτική ανασκόπηση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. Γίνεται εκτενής αναφορά στην έντονα κοινωνικοπολιτική χροιά που απέκτησε το έντεχνο τραγούδι της μεταπολιτευτικής περιόδου, όπου και εκφράστηκαν συγκεκριμένα πολιτικά μηνύματα που είχαν, αναγκαστικώς, σιγήσει επί περίπου μία επταετία. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης θα ερμηνεύσει πλειάδα πολιτικοποιημένων, αλλά και μη, συνθέσεών του, όπως: «Kuro Siwo» («Κουροσίβο») σε ποίηση Νίκου Καββαδία, «Άννα μην κλαις» σε ποίηση Μπέρτολτ Μπρεχτ και μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, «Ήσυχο βράδυ» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, «Θα σε υπερασπιστώ» σε στίχους Κώστα Τριπολίτη.

Εκεί όπου το έντεχνο συναντά την, κατά καιρούς, ροκ διάθεση του Θάνου Μικρούτσικου θα ακουστούν ερμηνευμένα από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου το «Μπουμ», ο «Πρωταθλητής», και «Κάντιλακ» σε στίχους Κώστα Τριπολίτη.

Επίσης, Θάνο Μικρούτσικο θα ερμηνεύσουν στο στούντιο, ο Διονύσης Θεοδόσης και η Χάρις Αλεξίου. Τα τραγούδια που ακούγονται είναι: «Πρωινή ή βραδινή σερενάτα» σε στίχους Άλκη Αλκαίου, «Τις νύχτες που κυκλοφορώ» σε στίχους Γιώργου Παυριανού, «Οι ακροβάτες» και «Άρλεκιν» σε στίχους Κώστα Τριπολίτη.

Σκηνοθεσία: Σ. Ζερβάκης.

Διεύθυνση παραγωγής: Κ. Κατωτάκη.

12.10  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε) «The People of the River»