«Η Έλλη Λαμπέτη ζήτησε από τον γιατρό να της κόψει και τα δύο στήθη»

Έλλη Λαμπέτη

"Αυτή η επέμβαση δεν έγινε όταν έπρεπε και δύο χρόνια μετά εμφανίστηκε ο καρκίνος στο στήθος της Λαμπέτη"

Ο Μάκης Δελαπόρτας φιλοξενήθηκε στο Στούντιο 4 με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο κι έκανε μία αναδρομή στις πιο σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού κινηματογράφου. Όταν η συζήτηση έφτασε στην Έλλη Λαμπέτη, ανέφερε πως έκλαιγε όταν έγραφε την ιστορία της ζωής της. καθώς τον συγκλόνισε πάρα πολύ.

«Σε κάποιες περιπτώσεις έχω κλάψει, γράφοντας για τις ζωές τους από θλίψη. Ας πούμε για την Λαμπέτη, θυμάμαι ότι ήταν καλοκαίρι, είχα απομονωθεί στην Εύβοια για να γράψω την ζωή της κι έκλαιγα κάτω από τον ήλιο γιατί έπρεπε να γράψω μια ζωή πάρα πολύ συγκλονιστική και δύσκολη.

Να δεις η μοίρα πως έπαιζε τα παιχνίδια της. «Έφευγε» κάθε χρόνο μία αδερφή της από καρκίνο στο στήθος, οπότε πήγε στην Αμερική, βρήκε τον καλύτερο γιατρό που υπήρχε κι είπε ότι μάλλον πρέπει αν το προλάβω γιατί θα έρθει και σε εμένα. Του είπε «να κόψουμε και τα δύο στήθη». Σε μία εποχή που δεν γινόταν αυτό. Έκλεισαν συνάντηση για να γίνει αυτή η επέμβαση και το βράδυ της προηγούμενης ο γιατρός πέθανε από καρδιά. Αυτή η επέμβαση δεν έγινε όταν έπρεπε και δύο χρόνια μετά εμφανίστηκε ο καρκίνος στο στήθος της Λαμπέτη. Δεν είναι συγκλονιστική αυτή η ιστορία να κάτσεις και να την γράψεις;»